Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 25 okt 2017

Gumpert is terug: maak kennis met de Apollo Intensa Emozione

De kans is groot dat de naam Apollo een belletje doet rinkelen. Het bedrijf maakte in furore met de Gumpert, een straatracewagen. Op papier een topauto, maar in de praktijk ging de ambitieuze fabrikant bijna ten onder. Maar nu is het Duitse bedrijf terug, met de Apollo Intensa Emozione.

Apollo Intensa Emozione

Na verschillende concepten en plannen is de Intensa Emozione een feit. De Apollo IE kwam tot stand met de financiering van Koreaanse en Chinese investeerders. Zowel op het gebied van design als specificaties maakt deze hypercar indruk. En ja, die titel verdient de Apollo IE absoluut, met een 6.3 liter V12 motor met 780 PK en 760 Nm koppel. Dat is vooral met het gewicht van de IE vrij indrukwekkend, maar daarover later meer.

Apollo Intensa Emozione Gumpert Apollo Intensa Emozione Gumpert

Qua design lijkt het net een jongensdroom, rechtstreeks uit een futuristische film. Je zou in de eerste instantie bijna denken dat het om een Pagani gaat, maar dat is absoluut niet het geval. Apollo’s design is net wat agressiever, rauwer en sportiever. Dat komt vooral door de grote spoilers en vleugel, die doen denken aan LMP1-auto’s. Carbon fiber zorgt ervoor dat de cockpit slechts 105 kilo weegt. Gewichtsbesparing is dan ook de grote kracht van deze auto.

Apollo Intensa Emozione Gumpert Apollo Intensa Emozione Gumpert Apollo Intensa Emozione Gumpert Apollo Intensa Emozione Gumpert

De suspensie heeft een door Formule 1 geïnspireerde architectuur. Daardoor kan de hypercar in ieder geval op papier moderne power bieden, zonder een halve gadget te worden. Want dat is wat de Apollo Intensa Emozione speciaal moet gaan maken: het blijft een old-school hypercar.

Nu het slechte nieuws: er worden slechts tien exemplaren gemaakt. Met een prijskaartje van 2.3 miljoen euro blijft het een exclusieve auto. Het is dan ook meer een statement dan een toekomststrategie. De vraag is echter opnieuw: hoe pakt Apollo’s ambitie in de praktijk uit? Wordt het de Gumpert 2.0, of hebben we toch met een succesnummer te maken? Check ook Volvo’s plannen om de strijd met Tesla aan te gaan, of bekijk de nieuwe elektrische fiets van BMW.

Reageer op artikel:
Gumpert is terug: maak kennis met de Apollo Intensa Emozione
Sluiten