Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 4 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Haal het meeste uit je MacOs met deze 10 handige extensies

Een Mac is een handige computer, maar wanneer je niets verandert aan de fabrieksinstellingen haal je er naar onze mening lang niet alles uit wat er in zit. Ben je benieuwd hoe je dit wel kunt doen? Dan vind je hieronder een lijstje met 10 handige extensies voor MacOs om je laptop of desktop te personaliseren. .

1. Caffeine: zodat je Mac met MacOs niet in slaap valt

Caffeine is een extensie die ervoor zorgt dat je beeldscherm niet in slaapstand gaat, wanneer je juist wilt dat hij aan blijft.

MacOs

2. CloudApp 4.0: om razendsnel documenten te delen

Wil je snel bestanden en screenshots kunnen delen, of video opnamen van je beeldscherm maken en delen, dan is CloudApp de app die je zoekt.

MacOs

3. Gestimer: zodat je niks vergeet

Gestimer is een super handige extensie voor de vergeetachtigen onder ons. Met deze tool voor MacOs kun je heel gemakkelijk reminders instellen en pas weer afgeleid worden wanneer de reminder op je beeldscherm verschijnt.

4. f.lux: zodat je ogen niet worden verblind door je beeldscherm

Op sommige momenten van de dag (zoals in de ochtend en ‘s avonds) is het fijn om een wat minder fel beeldscherm te hebben. De helderheid van je laptop kun je natuurlijk al aanpassen, maar f.lux past de temperatuur van het licht voor je aan voor een nog beter effect.

MacOs

5. Magnet for Mac: zodat je alles beter op een rijtje hebt

Wie georganiseerd en productief wil werken doet er goed aan om zijn bureaublad ook georganiseerd en opgeruimd te houden. Daar kan deze handige tool je bij helpen. Magnet voorziet je van handige snelkoppelingen en handige mapjes.

MacOs

6. Fantastical: zodat je

Fantastical is een overzichtelijke agenda die van alle notificaties, vlaggetjes, kleurmarkeringen en flexibiliteit is voorzien.

7. Aware: om je activiteit bij te houden

Aware is een simpel menu voor MacOs die bijhoudt hoelang jij actief gebruik maakt van je computer. Je hoeft niet bang te zijn voor pop-ups over dat je pauze moet nemen, of juist weer aan het werk moet. De extensie houdt oprecht alleen objectief de tijd bij.

MacOs

8. Tripmode 2: zodat je wifi-hotspot niet al je data verbruikt

Heb je een hotspot aangemaakt en ben je bang dat je laptop je complete niet onbeperkte telefoonabbonnement leegvreet? Zet dan TripMode 2 aan, om je internetverbruik goed te monitoren. Je kunt een gratis proefversie van de extensie downloaden.

9. Monosnap: zodat je gemakkelijk screenshots kunt maken

Wil jij gemakkelijk en snel screenshots maken, bewerken, opslaan en verzenden? Dan is er een extensie die dit allemaal een stukje sneller maakt: Monosnap.

MacOs
Afbeelding via Monosnap

10. CleanMyDrive: zodat je je Mac onder controle hebt

CleanMyDrive is een lichtgewicht disk manager die je zowel voor je interne harde schijf, als voor je externe harde schijf kunt gebruiken. Hij geeft snel en overzichtelijk informatie over je gebruik en het beschikbare geheugen op de schijf.

MacOs

Het kan zijn dat je Macbook door de jaren heen wat trager wordt. Het installeren van malafide extensies draagt daar ook zijn steentje aan bij. Deze bovenstaande kunnen we je echter gewoon aanraden! Is je Macbook wel langzaam? Dan helpen deze 10 handige tips hem weer pit te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Haal het meeste uit je MacOs met deze 10 handige extensies
Sluiten