Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 9 nov 2014

Haal meer uit Facebook met deze zes browser-extensies

Ben jij grootgebruiker van Facebook? Dan zoek je vast graag naar manieren om meer uit dit sociale netwerk te halen. Zo zul je allang de Facebook-app hebben gedownload en waarschijnlijk ook de Facebook Messenger-app. Hierdoor kun je op je smartphone gemakkelijk bijhouden wat er allemaal gebeurt. Maar wat nou als jij vaak achter je computer zit? Dan zoek je waarschijnlijk ook daarvoor handige manieren om meer uit Facebook te halen. Dit kan met handige extensies voor je webbrowser. Wij hebben zes handige extensies gevonden die allemaal weer iets anders toevoegen. Check van te voren even met welke browser de extensie werkt en dan kun je aan de slag.

Social Fixer

De extensie Social Fixer werd in het begin ook wel ‘een betere Facebook’ genoemd. Uiteraard was dit niet van lange duur toen de advocaten van Facebook vriendelijk doch dringend verzochten een andere naam te bedenken. De extensie heet dus Social Fixer, maar is nog steeds een betere variant van Facebook. Deze extensie maakt Facebook minimalistisch, waardoor je een goed overzicht hebt over wat je nog niet hebt gezien. De dingen die je wel hebt gezien verbergt de extensie, zodat er meer ruimte is voor de nieuwe dingen. Daarnaast verstopt-ie alle informatie die jij niet direct in beeld wilt hebben zoals verjaardagen. Ook laat de extensie je de meeste dingen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de toolbar aanpassen en het lettertype vergroten. Social Fixer is hier te downloaden voor alle grote browsers behalve Internet Explorer.

 

Photo Zoom

Kijk je graag naar de foto’s van je vrienden? Dan wil je vast wat verder kunnen inzoomen bij sommige foto’s. Dit kan met de Photo Zoom extensie voor Google Chrome. Deze extensie vergroot alle foto’s waar je met je muis overheen gaat. Er zijn ontzettend veel extensies waarmee je foto’s op Facebook kunt vergroten, maar deze wordt gezien als de beste. Dit blijkt niet alleen uit de algemene beoordeling, maar de recensies van deze extensie zijn ook erg goed. Photo Zoom kun je hier downloaden.

 

Adblock Plus

Facebook denkt met jou mee als het om reclames gaat. Als jij bijvoorbeeld net online een jas hebt gekocht geeft Facebook je een aantal reclames voor jassen. Super handig dus, maar misschien een beetje laat. Als je liever geen reclames ziet op dit sociale medium moet je de Adblock Plus-extensie downloaden. Deze verwijderd alle banners en pop-ups die op Facebook verschijnen. Daarnaast haalt-ie ook de share-buttons weg op andere websites. Deze extensie werkt voor Google Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer en is hier te downlaoden.

 

Hootlet

Gaat jouw gebruik van sociale media verder dan alleen Facebook? Dan moet je de Hootlet-extensie downloaden. Hootlet is een verzamelplaats van verschillende sociale media. Zodra jij tijdens je expeditie op het internet iets vets tegenkomt klik je op het Hootlet-icoon. Vervolgens kun je de content over verschillende sociale media delen met je vrienden. Met een paar keer klikken heb je al een post gemaakt voor bijvoorbeeld Facebook of Twitter. De extensie is ook ideaal als jij voor je werk of voor je plezier verschillende sociale media bijhoudt. De extensie is hier te downloaden voor Google Chrome.

 

Facebook for Chrome

De Facebook for Chrome-extensie zet de meest gebruikte functies van Facebook in je toolbar. Hierdoor kun je snel de laatste updates checken, updates posten en privé-berichten bekijken en beantwoorden. Als je toch af en toe liever op de website van Facebook werkt kun je deze met één druk op de knop tevoorschijn toveren. Deze extensie is nog simpeler weergegeven dan de Social Fixer-extensie. Hierdoor is Facebook for Chrome ideaal als je naast het bijhouden van Facebook ook andere dingen moet doen. De extensie is hier te downloaden voor Google Chrome.

 

Photon

Wil jij nog meer kunnen doen met jouw foto’s of die van je vrienden op Facebook. Met de Photon-extensie kun je de foto’s op Facebook bewerken. De extensie voegt een extra menu toe, hiermee kun je foto’s bewerken en gemakkelijk downloaden of delen. Met de functie voor bewerken kun je bijvoorbeeld foto’s bijsnijden, het frame aanpassen of een filter toevoegen. De Photon-extensie is hier te downloaden voor Google Chrome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Haal meer uit Facebook met deze zes browser-extensies
Sluiten