Daniel Koster
Daniel Koster Google 6 feb 2016
Leestijd: 4 minuten

Haal met deze handige extensies het uiterste uit Chrome

Chrome is onze favoriete browser. De webbrowser loopt zelden vast en voert onze wensen vaak vlekkeloos uit. We kwamen er echter beetje bij beetje achter dat we niet het meest uit deze internetbrowser haalden. Met allerlei extensies doen we dat nu een stuk beter. Deze extensies delen we ook met jou, zodat je nog meer uit de browser kunt halen!

Momentum is een instant favoriet van de WANT-redactie

Wat is jouw startpagina? Waarschijnlijk een nieuwssite of de homepage van Google. Customize nu via Momentum de eerste pagina die je ziet wanneer je Chrome opent. Je krijgt een toffe foto met een welkomstboodschap voor jou te zien. Ook kun je dagelijks instellen waar je die dag op gaat concentreren zodat je daar elke keer dat je je browser opent aan wordt herinnerd!

Schrijf je veel in het Engels? Grammarly!

We schrijven meer en meer in het Engels. Het is dan lastig om te weten of je woorden juist spelt en grammatica goed toepast. Grammarly checkt al je Engels geschreven stukken. Ook die je op sociale media als Facebook schrijft.

Precies bijhouden hoe veel tijd je op websites spendeert met timeStats

Het zal je verbazen hoe veel tijd je op bepaalde websites spendeert. timeStats houdt dat voor je bij. Je krijgt bijvoorbeeld dagelijks te zien hoe veel tijd je percentueel op een website spendeert. Daar kun je van schrikken, maar ook je voordeel mee doen!

OneTab is ideaal en wordt dagelijks door ons gebruikt

Wij hebben vaak veel tabs openstaan. Dit is niet handig, want je computer wordt er traag van. Maar ze afsluiten is ook geen optie, want dan verlies je al die pareltjes die je nog wilt zien. OneTab is ideaal. Je kunt alle links met één muisklik naar OneTab zetten die ze voor je onthoudt. Wanneer je ze later weer wilt openen kun je dat via de OneTab extensie doen.

Pocket is een ander handig alternatief

Ook Pocket is top voor het parkeren van pagina’s. Dit doe je echter individueel per pagina, terwijl je met OneTab alle tabs in één Chromebrowser parkeert. Zo bouw je via Pocket een verzameling van gave artikelen, video’s en pagina’s die je later wilt teruglezen of simpelweg wilt bewaren op.

Dayboard geeft je belangrijkste to do’s van de dag weer

We hebben het allemaal druk en kunnen daardoor soms door de bomen het bos niet meer zien. Dayboard is een handige manier om je geconcentreerd te houden op de zaken van de dag die van belang zijn. Je kunt vijf dingen invullen die je die dag moet doen en die worden dan overzichtelijk in Chrome weergegeven!

Random Quote geeft je een random quote!

De naam zegt in wezen alles. Elke keer dat je een tab opent krijg je een willekeurige, doch inspirerende uitspraak van iemand te zien. Download ‘m hier.

Ben je snel afgeleid? StayFocusd limiteert de tijd die je op andere websites mag spenderen

Het overkomt ons ook wel eens dat we een kwartier lang video’s checken en niets uitvoeren. Heb jij daar structureel last van? Leer dit dan tegen te gaan met StayFocusd. Je stelt in welke sites je slechts voor een bepaalde tijd mag checken, zoals Facebook. Wanneer je dit hebt bereikt worden de websites voor de rest van de dag geblokkeerd!

Google Art Project brengt je iets over kunst bij elke keer dat je een tab opent

Wij nemen ons elk jaar weer voor meer kunst te checken bij toffe musea en op andere manieren. Google Art Project is een uitkomst om dit te realiseren. Wanneer je een tab opent krijg je een kunstwerk te zien van een bekende artiest. Dit kan elke keer dat je een tab opent of per dag verschillen! Gaaf.

Taco bundelt allerlei programma’s tot één overzichtelijke to do lijst

Ook dit is een handige extensie voor als je door al jouw to do’s het spoor soms bijster bent. Doordat-ie met allerlei diensten zoals Evernote, Basecamp en meer werkt, krijg je alles handig gebundeld en overzichtelijk te zien. Ook kun je één dienst of to do selecteren en zodoende daar je volle aandacht aan geven.

In het bezit van een Android-telefoon? Sms vanaf je computer of Mac

Ben jij het zat dat je telkens berichten krijgt op werk en dan weer je telefoon erbij moet pakken? Los dat op via MightyText waarmee je van je desktop berichten kunt versturen!

Toegang krijgen tot andere computers op afstand met Chrome Remote Desktop

Het is natuurlijk aan te raden om al je documenten online op te slaan. Zo kun je er altijd en overal bij. Maar niet iedereen doet dit. Zo kan het gebeuren dat je thuis even iets doet en het vervolgens vergeet naar jezelf te sturen (of het vergeet online op te slaan). Met Chrome Remote Desktop kun je dat bestand vanuit je werk gewoon van je thuiscomputer pakken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Haal met deze handige extensies het uiterste uit Chrome
Sluiten