Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 sep 2018

Hacker gaat live Facebook-pagina Mark Zuckerberg hacken

Een Taiwanese hacker beweert dat hij op zondag de Facebook-pagina van Mark Zuckerberg gaat hacken. Maar daar blijft het niet bij! De Taiwanees gaat zijn actie ook nog eens livestreamen, middels Facebook’s eigen Facebook Live.

Hacker gaat op livestream Facebook CEO hacken

Dat heeft de white hat-hacker aangekondigd tegenover zijn 26.000 volgers op Facebook. Chang Chi-yuan is een beroemde hacker in Taiwan zelf. Hij sleept flinke bedragen binnen met bounties, die hij krijgt van grote bedrijven na het vinden van lekken en veiligheidsrisico’s in hun systemen,

Zo werd hij in Taiwan aangeklaagd door een lokale busorganisatie nadat hij hun systeem hackte en een ticket kocht voor slechts 3 dollarcent. Vandaar dus de term white hat. Hij wijst op gaten in beveiligingssystemen, zonder er zelf  kwaadaardig volop gebruik van te maken.

Mark Zuckerberg Facebook

Ook Facebook heeft een eigen bug-bounty-programma. Het sociale netwerk belooft plechtig beveiligingsonderzoekers die kwetsbaarheden aan het licht brengen te erkennen en te belonen. Chi-yuan pakt het meteen wel erg ambitieus aan, door dat recht in het gezicht van Facebook zelf te doen, en in het bijzonder Zuckerberg.

Niet de eerste keer Zuckerberg gehackt

Ook al zou het hem lukken, dan zou het nog steeds niet een record zijn. In 2011 wist een hacker al in het account van de Facebook CEO in te breken. Het bewijs? Hij plaatst met het account een status. Hij gebruikte die post om Zuckberg aan te sporen om zijn gebruikers te laten investeren in het netwerk, en er zo een sociale business van te maken.

Daar gaf de CEO destijds geen gehoor aan. Sindsdien is het niet meer een hacker gelukt om in de pagina van Zuckerberg te komen. Althans, niet dat wij weten. Een groot deel van de gemelde lekken worden achter de schermen gedeeld, zonder dat de buitenwereld erachter komt.

Hoe dan ook is Facebook sterk veranderd sinds 2011, en dat zal (hopelijk) ook voor de beveiliging gelden. Zondagmiddag om 12:00 kun je via deze link meekijken naar de poging!

 

Reageer op artikel:
Hacker gaat live Facebook-pagina Mark Zuckerberg hacken
Sluiten