Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 9 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Ontbytes: Hackers zetten Game of Thrones scripts online, Instagram Live krijgt nieuwe functie en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder meer een nieuwe functie voor Instagram.

Hackers zetten scripts Game of Thrones online van aflevering die nog moet worden uitgezonden

Een groep hackers die zichzelf Mr. Smith noemen hebben vijf scripts van Game of Thrones online gezet. Een van de scripts bevat beelden en tekst van een aflevering die nog niet is uitgezonden. De hackers hebben ook e-mails, marketingplannen en financiële overzichten van HBO gelekt.

De hackers hebben volgens Associated Press een chantagevideo naar de CEO van HBO gestuurd. Ze eisen binnen drie dagen hun een bedrag tussen de 12 en 15 miljoen dollar in Bitcoins. Als de hackers niet krijgen wat ze willen dreigen ze 1,5 terabyte aan informatie te lekken. HBO vermoedt dat niet het hele systeem is gehackt maar dat het wachtwoord van een individuele medewerker is gestolen.

Bedrijf ontwikkelt succesvol implantaten als therapie tegen type-1 diabetes

Grofweg 42 miljoen mensen op de wereld hebben de chronische afwijking type-1 diabetes. Mensen die type-1 diabetes hebben moeten hun insuline-level aanvullen zodat hun lichaam suiker kan aanmaken. Onderzoekers van ViaCyte zijn bezig met het ontwikkelen van een therapie waarbij stamcellen het lichaam automatisch voorzien van insuline wanneer dat nodig is.

De behandeling die ze ontwikkelen is in het specifiek bedoeld voor patiënten met een hoog risico type-1 diabetes. Het implantaat dat ViaCyte aan het ontwikkelen is zit nog in de testfase maar heeft al een aantal succesvolle testen doorstaan. Het bedrijf wil wel benadrukken dat de implantaat geen volledige genezing is van de vorm van diabetes. Het behandelt de oorzaken van de diabetes namelijk niet. Desalniettemin is het goed nieuws voor mensen met type-1 diabetes. Er zijn al veel stamceltherapieën gefaald in het verleden, maar wellicht biedt deze wel de uitkomst.

Instagram Live krijgt nieuwe split-screen frunctie

Instagram komt met een nieuwe functie die een beetje klinkt als de app ‘Houseparty‘ ,die een aantal maanden geleden populair was. Ze testen namelijk een functie waarbij twee mensen tegelijkertijd live kunnen gaan. De twee livestreams zullen dan boven elkaar in beeld verschijnen. Andere Instagram-gebruikers kunnen nog steeds op de livestream reageren zoals bij een normale livestream ook het geval is.

Tijdens de livestream is het mogelijk om op ieder moment vrienden te verwijderen en vrienden toe te voegen. Wie weet kunnen we door deze functie in de toekomst live nieuwsinterviews op Instagram zien. Volgens Instagram wordt de functie op dit moment getest door een klein aantal gebruikers en is het de bedoeling dat de functie in de komende maanden voor iedereen beschikbaar wordt.

Game of Thrones

Snackbyte: Man verkleed als autostoel laat mensen schrikken met ‘zelfrijdende auto’

Wat zou jij doen als je een zelfrijdende auto voorbij zag rijden? Mensen in Arlington in de Amerikaanse staat Virginia wisten niet wat ze overkwam toen ze een Ford Transit voorbij zagen rijden zonder bestuurder. Alleen wat bleek, de auto had wel degelijk een bestuurder. De bestuurder was alleen verkleed als een autostoel. De held.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: Hackers zetten Game of Thrones scripts online, Instagram Live krijgt nieuwe functie en meer
Sluiten