Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 jan 2020

Half-Life: Alyx is ongeveer zo groot als deel twee

Half-Life: Alyx is het nieuwste deel in de Half-Life-serie. Het feit dat er een nieuw deel verschijnt in de serie is goed nieuws, maar er zijn ook veel vraagtekens rondom de nieuwe game.

Daarom besloot ontwikkelaar Valve naar Reddit te gaan voor een zogenaamde AMA. En daar kwamen een aantal interessante elementen naar voren, die ons een beter beeld geeft van wat Half-Life: Alyx nu precies is.

Half-Life: Alyx is behoorlijk groot
Nu weten we dat Half-Life: Alyx een game is die gemaakt is voor een VR-ervaring en dan specifiek voor Valve’s eigen VR Index-platform. Het ding met de meeste VR-games is dat het vooral geinige ervaringen zijn, maar nog niet op het niveau zitten van grote releases voor de pc en de spelcomputer. Maar als we de mensen van Valve moeten geloven, dan zit het met de lengte van de game wel goed. Qua grootte zou de game ongeveer net zo groot zijn als Half-Life 2. En dat is een game waar je toch echt heel wat uurtjes in steekt voordat je het daadwerkelijke einde ziet.

(Bron: Valve)

Nu is het natuurlijk wel zo dat uitgevers vaker uitspraken doen op het gebied van lengte van hun games. En vaak ben je als gamer er wel een stuk sneller doorheen. Het verschil zit hem er nu in dat hij wordt vergeleken met een andere game en dan heb je een ietwat beter beeld van wat de lengte is. Daarnaast verzekert de ontwikkelaar dat de kans heel klein is dat Half-Life: Alyx wordt uitgesteld. De game is af en deze periode van ontwikkeling wordt vooral gebruikt om diverse bugs en foutjes er uit te halen. Op die manier moet niet veel in de weg staan voor een release van de game in maart.

Wil je meer lezen over Half-Life: Alyx? Bekijk dan hier ons aankondigingsartikel.

Reageer op artikel:
Half-Life: Alyx is ongeveer zo groot als deel twee
Sluiten