Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 feb 2020

Half-Life: Alyx staat op de planning voor volgende maand

Waar een game als Half-Life 3 waarschijnlijk nooit gaat uitkomen, daar kregen we eind vorig jaar het nieuws dat Valve wel werkt aan de game Half-Life: Alyx. En deze spin-off van de hoofdserie heeft nu een releasedatum gekregen.

Heel erg lang hoeven we niet meer te wachten op Half-Life: Alyx. De game moet volgende maand namelijk al verschijnen.

Half-Life: Alyx komt in maart

Want vanaf 23 maart kun je aan de slag met Half-Life: Alyx. Dat maakte uitgever Valve bekend via een tweet. En daarmee is het toch behoorlijk snel gegaan met de game. Het project was lang geheim totdat hij vorig jaar werd aangekondigd. Dan denk je dat het een tijd duurt voordat je er daadwerkelijk los mee kunt gaan, maar uiteindelijk is het dus binnen een half jaar zo dat je er mee los kunt gaan.

Half-Life: Alyx is een spin-off van de hoofdserie en geeft je de kans om aan de slag te gaan met Alyx Vance, die je ook uit thet tweede deel van de game kent. De game lijkt als een prequel voor dat tweede deel te gelden. Het grote verschil ten op zichte van de andere games in de serie is dat deze titel exclusief is gemaakt om te spelen met een VR-bril. En dan specifiek met de Valve Index VR-bril. Mocht je die nog niet hebben, dan moet je dus in één klap een paar honderd euro neerleggen om deze game te kunnen ervaren. Als je de bril koopt, dan krijg je overigens wel deze game gratis. Wat dat betreft is het te hopen dat deze titel er voor gaat zorgen dat VR-gaming naar een hoger niveau wordt getild.

Half-Lifel Alyx

En natuurlijk hoop je ook dat deze game een enorm succes wordt en dat de ontwikkelaar daarna heel snel bekendmaakt dat Half-Life 3 er aan komt. Wil je meer lezen over Half-Life: Alyx? Bezoek dan hier ons archief.

Reageer op artikel:
Half-Life: Alyx staat op de planning voor volgende maand
Sluiten