Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 nov 2019

Half-Life: Alyx is een nieuwe Half-Life-game voor Valve’s VR-project

Al vele jaren is er vraag van gamers waar Half-Life 3 is. Het laatste deel en de episodes die daarna verschenen waren legendarisch, maar kende geen einde zoals het er moest zijn. En nu lijkt het er op dat er gewerkt wordt aan een game genaamd Half-Life: Alyx.

En dat lijkt net helemaal hetgeen te zijn waar fans op zitten te wachten. In plaats van dat Half-Life: Alyx de derde Half-Life is, lijkt het VR-game te zijn voor Valve’s Index VR-project.

Half-Life: Alyx zou in de maak zijn

Half-Life: Alyx zou draaien om het personage Alyx Vance, welke je kent van Half-Life 2. De nieuwe game zou binnenkort via een teaser worden aangekondigd en zou dan op 12 december tijdens de jaarlijkse Game Awards verder uit de doeken worden gedaan. Dat blijkt uit een transcript dat gelekt is. Daarin zou Game Awards-host Geoff Keighley een interview hebben met de makers van de game en er het één en ander over zeggen.

Half-Life: Alyx
Alyx rechts (Bron: Valve)

Uit dat gesprek blijkt dat Half-Life: Alyx in maart van 2020 zou gaan verschijnen en een belangrijke reden is om de nieuwe VR-headset in huis te halen. Daarbij wil de ontwikkelaar benadrukken dat ze deze game echt hebben bedacht voor een VR-ervaring en dat je niet hetzelfde effect zou gaan krijgen wanneer je de game op een normale manier op de pc zou gaan spelen.

Uiteraard valt dit nog wel zwaar onder het kopje gerucht. Hoewel het transcript erg uitgebreid is en er dingen in worden gezegd die op zich logisch klinken, kan de persoon die dit zou hebben gelekt het ook gewoon uit zijn dikke duim zuigen. Wat dat betreft is het de aankomende tijd even afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Wil je meer lezen over wat er speelt op het gebied van gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Update
Inmiddels is de game ook echt aangekondigd en wordt hij aankomende donderdag onthuld.

Reageer op artikel:
Half-Life: Alyx is een nieuwe Half-Life-game voor Valve’s VR-project
Sluiten