Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 oktober 2018

Het Halloween-evenement in Pokémon Go is nu live

Over een weekje is het Halloween. Het evenement is Nederland elk jaar iets groter aan het worden, maar blijft nog altijd ietwat beperkt. Vooral in games merk je er dingen van. Zo was het laatst al de beurt aan Overwatch om een speciaal Halloween-evenement te hebben. En nu kun je ook in Pokémon Go het feest vieren. En heb je weer een extra reden om de game er bij te pakken.

Veel te doen dankzij Halloween in Pokémon Go

Vanaf vandaag vind je bijvoorbeeld een aantal nieuwe Pokémon uit de Sinnoh-regio, oftewel, de vierde generatie Pokémon. Zo zijn Drifloon, Stunky, Spiritomb en Giratina nu toegevoegd aan de game. Dus heb je weer een paar Pokémon om je Pokédex mee te vullen. Daarnaast vind je tijdelijk meer Ghost- en Dark-type Pokémon. Verder krijg je voor elke Pokémon die je nu vangt tijdelijk twee keer zoveel candy. Ideaal dus als je bepaalde Pokémon wilt laten evolueren.

Pokémon Go Halloween

Maar misschien wel het interessantste van alles is dat er een nieuwe Quest-lijn is. Het betreft de derde grote Quest-lijn, nadat je eerder mythische Pokémon als Mew en Celebi kon vangen. De serie quests bestaat uit drie delen. Bij de eerste opdracht moet je gelijk aan de bak. Naast tien Ghost-Pokémon en het maken van acht Great Throws moet je maar liefst 108 Pokémon vangen met behulp van een stuk fruit. Dus elke keer dat je een Pokémon wilt vangen, is het handig om een stuk fruit in te zetten.

Het evenement duurt overigens een week. Je hebt tot en met 1 november om alles voor elkaar te krijgen. Of de quest-lijn daarna nog blijft bestaan, is niet bekend. Dus start die game op en ga de aankomende week extra veel op pad om alle nieuwe dingen in huis te halen. Meer over Pokémon Go? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Het Halloween-evenement in Pokémon Go is nu live
Sluiten