Jelle van Es
Jelle van Es Games 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Halo Infinite trailer toch een klein beetje pijn doet

Eén van de grootste games die je dit jaar op de Xbox Series X kunt gaan spelen is zonder twijfel Halo Infinite. De game komt op 8 december uit en kent dan uiteraard een campaign.

Gisteren toonde Microsoft beelden van die campaign. En daarbij had ik telkens maar één ding: Halo Infinite heeft zoveel behoefte aan een splitscreen optie.

Halo Infinite Campaign wil je samen spelen

Maar de mogelijkheid om de campaign van Halo Infinite samen te spelen is er niet met de lancering van de game. De ontwikkelaar liet eerder al weten dat de co-op campaign optie pas in het tweede seizoen van de game zal worden toegevoegd. Dat was een lastige keuze, maar anders had de game nog meer vertraging opgelopen en dat wilde men ook niet. Destijds snapte ik dat, maar als ik nu de beelden zie, dan wil ik niet anders dan het samen spelen. Het feit dat dat niet kan, is wel even pijnlijk. Bekijk de beelden hieronder.

Waar de vorige games in de reeks een lineair avontuur voorschotelden, daar lijkt Halo Infinite meer op een grote open speeltuin. Het doet een beetje denken aan een game als Far Cry. Het lijkt er op dat je net als in die game verschillende opdrachten krijgt en dan zelf maar moet zien hoe je die voltooid. Denk daarbij aan het bestormen van een basis en daar bepaalde dingen slopen. Of dat op lange termijn ook leuk gaat zijn, dat is nog even afwachten. Maar ook hier denk ik dan weer aan splitscreen. Samen op een Warthog zitten. De één scheurt dan rond, terwijl de ander het vuur opent op alles wat beweegt.

Multiplayer krijgt wel splitscreen

Mocht je toch echt samen Halo Infinite willen spelen, dan kun je nog altijd met de free-to-play multiplayer aan de slag gaan. Die krijgt namelijk op de Xbox Series X wel een splitscreen optie. Toch voelt dat een beetje als een doekje voor het bloeden. Wil je meer lezen over wat die multiplayer te bieden heeft? Lees dan dit artikel.

Halo Infinite Multiplayer wordt gratis: alles wat je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!