Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 aug 2021

Halo Infinite mist ondanks uitstel alsnog belangrijke feature bij lancering

Wanneer je een Xbox in huis hebt, of het nou een Series X of een One is, dan zijn er een paar games om echt naar uit te kijken. De grootste daarbij is zonder twijfel Halo Infinite. De game is al een paar keer uitgesteld, maar moet eind dit jaar alsnog gaan verschijnen.

Maar wanneer Halo Inifnite uitkomt, dan zijn er een paar elementen die de lancering missen. Dat lieten Microsoft en ontwikkelaar 343 Studios weten in een nieuwe video.

Halo Infinite mist belangrijke feature

Wanneer Halo Ininfite wordt uitgebracht, dan is het niet mogelijk om het hoofdverhaal samen met een vriend of vriendin te beleven. De co-op campaign modus schittert namelijk door afwezigheid. En dat is toch jammer, aangezien de Halo-games altijd heerlijk zijn om samen te spelen. Dat heb ik met veel plezier gedaan in de Halo Master Chief Collection. Maar helaas, het lukt de makers niet om dit voor de lancering te fixen. Wel wordt de modus later na de lancering nog toegevoegd aan de game. Het is alleen de vraag op wat voor termijn dat gaat gebeuren, want een releasedatum is er nog altijd niet.

Daarnaast zal de Forge-modus ook bij de lancering van Halo Infinite ontbreken. Daarmee is het mogelijk om als gebruiker zelf diverse modi te maken in de multiplayer-modus. Op die manier werd in de oude games bijvoorbeeld een modus bedacht waarbij je met zijn tweeën op een quad plaatsnam en enkel met rocket launchers op elkaar kon vuren. Ook deze modus wordt later nog toegevoegd aan de game.

Tweede seizoen

Het is volgens de ontwikkelaars de bedoeling dat de twee ontbrekende modi in het tweede seizoen van Halo Inifnite alsnog toegevoegd gaan worden. De multiplayer van de game wordt overigens free-to-play. Dat betekent dus dat iedereen met de game aan de slag kan gaan, waardoor het een game kan zijn die straks door miljoenen gespeeld kan worden. Hopelijk komt hij wel eind dit jaar uit, want meer uitstel zou funest zijn.

Halo Infinite Multiplayer wordt gratis: alles wat je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Halo Infinite mist ondanks uitstel alsnog belangrijke feature bij lancering
Sluiten