Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Halo Infinite haalt 2020 niet meer en mist Xbox Series X-lancering

Eerder vandaag hadden we het bericht dat de Xbox Series X in november wordt gelanceerd. En dat is goed nieuws, want we hadden de nieuwe spelcomputer pas in december verwacht. Er is echter ook minder goed nieuws te melden en dat betreft Halo Infinite.

Halo Infinite wist tijdens de Xbox Games Showcase stream goede reacties uit te lokken en het leek de reden te gaan worden om straks de Xbox Series X in huis te halen. Maar helaas, de game mist de lancering.

Halo Infinite gaat naar 2021

Want Halo Infinite wordt uitgesteld. En dan gaat het niet over een maand of twee, maar lijkt de kans groot dat we hem op zijn vroegst ergens in het midden van 2021 gaan zien. De ontwikkelaar 343 Studios liet op zijn blog weten dat ze deze keuze hebben gemaakt. Een datum in 2021 wordt niet gegeven, waardoor je het gevoel hebt dat de game nog wat werk nodig heeft. En dat is dan toch ietwat vreemd als je een week of twee vol bombarie de game toont en hem specifiek noemt als een launchgame.

Halo Infinite
Dit laat nog even op zich wachten (Afbeelding: Microsoft)

Volgens 343 Studios zijn er verschillende redenen aan te wijzen die er voor zorgen dat er meer tijd nodig is om Halo Infinite uit te brengen. De eerste betreft de coronacrisis en de moeilijkheid om game goed te maken nu werknemers meer vanuit huis werken en afstand van elkaar moeten bewaren. Bovendien zou het niet goed zijn om in deze lastige periode dan extra veel te vragen van de werknemers.

Helaas

De ontwikkelaars van Halo Infinite geven aan dat ze begrijpen dat de community teleurgesteld is in deze keuze. Maar de ontwikkelaar benadrukt dat ze echt de extra tijd moeten hebben om de game uit te brengen die voldoet aan de verwachtingen van de verschillende fans. En zodoende lijkt de lancering van de Xbox Series X in één klap een stuk minder interessant te gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Halo Infinite haalt 2020 niet meer en mist Xbox Series X-lancering
Sluiten