Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mrt 2019

Halo: The Master Chief Collection komt naar de pc

Als je aan de Xbox denkt en wat de populairste gamereeks voor dat platform is, dan denk je waarschijnlijk snel aan Halo. Het eerste deel was de reden dat de Xbox breed wordt opgepakt en sindsdien zijn er verschillende goede vervolgen geweest. Een paar jaar geleden werden een aantal games in de serie gebundeld in Halo: The Master Chief Collection voor de Xbox One. En die collectie komt binnenkort ook op de pc uit.

Halo: The Master Chief Collection naar de pc

Naast het feit dat de game naar de pc komt is er ook voor Xbox One-bezitters goed nieuws. De game Halo Reach, die geldt als een prequel op de Halo-reeks en je kennis laat maken met andere personages, wordt ook toegevoegd aan de collectie. Reach wordt gezien als één van de betere games in de serie en krijgt een fijne make-over, waardoor alles straks in een 4K-resolutie met 60 frames per seconden gespeeld kan worden.

De pc-versie van de Halo: The Master Chief Collection wordt overigens niet in één keer uitgebracht. Per keer wordt er een nieuwe game aan toegevoegd. Op die manier hebben de ontwikkelaars volgens Microsoft echt de tijd om per game een goede port af te leveren, zoals een pc-eigenaar dat zou willen hebben. Hoeveel tijd er tussen de verschillende releases gaat zitten, dat is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de game naast de voor de hand liggende Windows Store ook te koop zal zijn via Steam, mocht je dat een stuk fijner vinden. Wanneer de game precies wordt uitgebracht, dat is ook nog niet bekend. Aankomend weekend wordt er een Halo-kampioenschap gehouden en daar wil de ontwikkelaar meer gaan vertellen over zijn plannen.

Halo: The Master Chief Collection

Wil je meer lezen over alles dat speelt op het gebied van gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Halo: The Master Chief Collection komt naar de pc
Sluiten