Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 21 dec 2017

Hamburgers bestellen doen we binnenkort ook via gezichtsherkenning

Met kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning kunnen veel toffe dingen worden gedaan. Je ziet het niet alleen in de nieuwste smartphones, maar je kunt er ook eten mee bestellen. Zo opende een Amerikaanse hamburgerketen kiosks die op een handige manier gebruik maken van AI.

Je gezicht als bestelmethode

De Amerikaanse hamburgerketen CaliBurger heeft hele speciale kiosks in bestaande restaurants geopend. Normaliter plaats je een bestelling aan de counter bij medewerkers. Dat is bij deze restaurants anders. De apparaten die in de vestigingen zijn geplaatst waar je je bestelling kunt opnemen zijn namelijk voorzien van kunstmatige intelligentie. Dit tilt het opnemen van je bestelling naar een heel nieuw niveau.

gezichtsherkenning

De apparaten die in de winkels zijn geplaatst lijken op de grote reclameborden die op de Nederlandse treinstations staan. Wanneer je als vaste klant met een account voor zo’n apparaat staat, dan krijg je de keuze om je account te openen met je creditcard of zonder kaart. Op het account zijn de vorige bestellingen terug te vinden. Volgens CaliBurger is het dankzij een account mogelijk om heel snel een bestelling te plaatsen, wanneer die dezelfde is als je vorige bestelling.

Kies je er voor om je creditcard niet te gebruiken, maar ben je wel een geregistreerde klant, dan herkent het apparaat je gezicht door de kunstmatige intelligentie. Kijk in de camera en je account wordt direct geopend met daarin je favoriete fastfood op een rijtje.

Introducing "FACE" the AI Kiosk from WINTERSTONE on Vimeo.

Gezichtsherkenning dé nieuwe manier van bestellen?

Op dit moment is deze nieuwe high-tech manier van een hamburger bestellen nog een pilot. De keten is in 2018 echter van plan om alle registraties met creditcard te vervangen door gezichtsherkenning. Deze manier van bestellen is niet geheel nieuw; eerder werd hij al bij een aantal KFC’s in China (waar anders) getest. Hamburgers bestellen met je gezicht. Mooi hè, technologie. Laten we alleen niet hopen dat het straks zo ver gaat met de technologie, dat wanneer de gezichtsherkenning een onderkin herkent, hij ons alleen nog maar salades laat bestellen.

Dat innovatie en hamburgers sowieso een gouden combinatie zijn zagen we eerder al bij deze hamburger-bakkende robot.

Reageer op artikel:
Hamburgers bestellen doen we binnenkort ook via gezichtsherkenning
Sluiten