Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 mei 2020

Hamilton komt jaar eerder dan verwacht naar Disney+

Goed nieuws voor Disney+-gebruikers. In tijden waar films en serie worden uitgesteld, komt Hamilton juist eerder beschikbaar.

Vanwege het coronavirus lopen verschillende producties vertraging op. Hoewel het probleem nu vooral bioscopen treft, kan het in de toekomst ook gevolgen hebben voor series op streamingdiensten. Disney kiest een bijzondere manier om juist nu de gebruikers van het eigen Disney+ tegemoet te komen.

Hamilton

Het bedrijf kiest ervoor om de originele Broadway-productie van Hamilton vanaf 3 juli op de streamingdienst te zetten. Eerder was het de bedoeling om de musical pas op 15 oktober 2021 in de bioscopen te laten draaien. De opnames van de show zijn echter al langere tijd geleden gemaakt. Deze dateren van drie verschillende voorstellingen in juli 2016. Disney kiest voor de nieuwe datum vanwege Independence Day, oftewel: Onafhankelijkheidsdag. De musical gaat over het gevecht van de Verenigde Staten om onafhankelijk te worden van Groot-Brittannië. De musical was ontzettend populair in de Verenigde Staten en was bijna altijd uitverkocht. Een kaartje voor de show kostte tussen de 270 en 849 dollar.

Frozen II

Overigens is Hamilton niet de enige productie die naar voren is geschoven op Disney+. Eerder kondigde het bedrijf al aan om Frozen II eerder op de televisie uit te brengen. De populaire film over koningin Elsa en sneeuwpop Olaf is inmiddels al te zien op de streamingdienst, maar de oorspronkelijke bedoeling was dat dit pas op 10 juni zou gebeuren.

Hoewel het minder goede tijden zijn voor moederbedrijf Disney, gaat het wel goed met streamingdienst Disney+. De dienst die sinds oktober van afgelopen jaar online is, heeft nu 54,5 miljoen abonnees. In het laatste kwartaal ging het hard, er kwamen toen 20 miljoen gebruikers bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hamilton komt jaar eerder dan verwacht naar Disney+
Sluiten