Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 18 september 2019

Handel in Bitcoin? Reken af met jouw grootste vijand

De handel in Bitcoin kan een stressvolle maar erg winstgevende aangelegenheid zijn. Toch is er één grote vijand die de handel in Bitcoin frustreert. Het maakt daarbij niet uit hoe (on)ervaren je bent. Dit monster verknoeit jouw resultaten als je geen maatregelen neemt. Daarom geven wij jou wat tips om af te rekenen met de koerssloper ’emotie’.

Wanneer je gaat handelen op basis van emotie blijkt dat je steeds te laat bent. Je ziet namelijk de koersen stijgen en springt erin met een flinke investering. Vervolgens blijkt dat de handel in Bitcoin op dat moment al over het hoogtepunt is en je ziet tegelijk met het dalen van de koers jouw investering verdampen. Je verkoopt onmiddellijk en neemt jouw verlies. Vervolgens stijgen de koersen weer. Wat doe jij?

Om te voorkomen dat jij de handel in Bitcoin verliest van jouw emotie is het verstandig om een aantal basisbeginselen in acht te nemen.

Handel in Bitcoin met kleine stapjes

Als je begint met een inzet van een tientje slaap je wellicht rustiger dan wanneer je direct tienduizend euro inzet. Sowieso moet je natuurlijk alleen beleggen met geld dat je in het ergste geval kan missen. Zelfs wanneer je grote bedragen kunt missen is het niet verstandig gelijk ‘all in’ te gaan. Je kunt beter klein beginnen en zo de markt leren kennen.

Failing to plan is planning to fail

Een veel gehoorde Amerikaanse beurswijsheid luidt: ‘failing to plan is planning to fail’.  Wanneer je niet begint te handelen  met een duidelijk en rationeel plan is een mislukking onoverkomelijk. We hoeven dan ook weinig woorden vuil te maken aan deze beurswet.

Handel in Bitcoin op het juiste moment

Als de markt veel in beweging is, oftewel erg volatiel is, is de kans groter dat je op het verkeerde moment handelt. Door jezelf goed te verdiepen in het verloop van koersen kun je patronen ontdekken. Er zijn uren, dagen en maanden waarop de koersen volatieler lijken dan op andere momenten. Die volatiele momenten kun je beter vermijden.

Uiteraard zijn er meer voorzorgen tegen handel in Bitcoin uit emotie. In dit artikel delen we meer tips.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Handel in Bitcoin? Reken af met jouw grootste vijand
Sluiten