Xiaomi brengt de Pocophone 2 mogelijk toch in 2020 op de markt

De verantwoordelijke voor het merk Pocophone, Alvin Tse, heeft eerder al gehint dat de Pocophone F2 aanstaande is. Maar nu is er meer bewijs voor het toestel gevonden. Het lijkt er dus op dat we in 2020 een nieuw vlaggenschip kunnen verwachten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt.

De Pocophone F1 is een goedkoop vlaggenschip waar moederbedrijf Xiaomi destijds hoge ogen mee gooide. Op Want.nl noemen we het apparaat niet alleen een “indrukwekkende prijsvechter“, ook vinden we dat het toestel wel “goedkoop, maar geen duurkoop” is. Dat is een behoorlijke prestatie wanneer de markt zo verzadigd is als de smartphonemarkt.

Pocophone F2 aanstaande

Het is dus met reden dat consumenten uitkijken naar de opvolger van deze smartphone. Er is nu meer bewijs voor het bestaan van de Pocophone F2 gevonden. Er is namelijk een handelsmerk opgedoken waarin POCO F2 genoemd wordt. Dat wordt waarschijnlijk de naam die het toestel in India gaat dragen. Voor andere landen gaat Xiaomi waarschijnlijk de naam Pocophone F2 hanteren.

In 2018 werd de eerste Pocophone F1 namelijk in India uitgebracht als POCO F1. Als we die lijn nu dus doortrekken, dan komen we uit op een logisch klinkende conclusie. Op moment van schrijven heeft Xiaomi echter nog niets bevestigd over de aankomende smartphone.

Geen andere informatie

Een handelsmerk is natuurlijk altijd een mooi begin van een periode waarin kan worden uitgekeken naar de aankondiging van een smartphone, maar verder bevatten ze geen informatie waar we echt nog iets mee kunnen. Ook hier is dat het geval; in de registratie van de naam staan geen specs of andere handige weetjes.

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgt de Pocophone F2 een Qualcomm Snapdragon 765G. Dat is een redelijke processor met flink wat rekenkracht, maar niet de allerbeste van dit moment. Dat is de Qualcomm Snapdragon 865, maar die wordt niet geleverd zonder Qualcomms X55-modem met 5G aan boord. En dat zou dan een te dure grap worden. De 765G lijkt daarom voor nu de beste kandidaat te zijn voor de POCO F2. Het wachten is nu op de aankondiging van de smartphone.

Twitter

Reageer op artikel:
Xiaomi brengt de Pocophone 2 mogelijk toch in 2020 op de markt
Sluiten