Handgeschreven brieven zijn fantastisch, en deze robot maakt ze

In vervlogen tijden stuurden mensen elkaar regelmatig een brief, omdat dat de enige manier was om contact te hebben over lange afstanden. Tegenwoordig email je met mensen aan de andere kant van de wereld, Whatsapp je bij wijze van spreken met iemand op de zuidpool, en is er zelfs communicatie mogelijk met een ruimtestation! Daarnaast hoeft reizen tegenwoordig ook niet meer zo lang te duren. Een trip die vroeger weken, of zelfs maanden, duurde vlieg je tegenwoordig in een paar uur.

De handgeschreven brief lijkt dus eigenlijk niet meer van deze tijd, maar misschien juist dáárom is het zo bijzonder als je er eentje ontvangt. Iemand heeft – speciaal voor jou – de moeite genomen om uitgebreid te ploeteren op een boodschap die véél eenvoudiger gestuurd had kunnen worden.

Het Amerikaanse bedrijf Bond probeert het ouderwetse schrijven van een brief weer modieus te maken, en doet dat op een hightech manier. Je vult een paar formulieren in, waarna je handschrift geanalyseerd wordt. Op de website schrijf je een bericht, waarna je brief – in jouw handschrift – geschreven wordt door een robot!

Je handschrift wordt gekoppeld aan je account, zodat je het in het vervolg voor ‘handgeschreven’ brieven kunt blijven gebruiken. Enerzijds vinden we het behoorlijk cool, maar het is toch ook een beetje vals spelen… Juist omdat een brief schrijven normaal gesproken zo veel aandacht vergt.

De service is overigens nog steeds vrij exclusief, maar dat komt eerder door de prijs. Een uitgebreide analyse van je handschrift kost omgerekend 177 euro. Bond is op het moment alleen te gebruiken als je in de VS woont, wat waarschijnlijk te maken heeft met de verzendkosten van de brieven.

Handige service, of wordt hier een loopje met mensen genomen?

Reageer op artikel:
Handgeschreven brieven zijn fantastisch, en deze robot maakt ze
Sluiten