Daniel Koster
Daniel Koster 19 mei 2015

Handig: een snellere pc doordat deze extensie je (overmatige) Chrome tabs een time-out geeft

Als het om Google Chrome gaat, zijn wij zogenoemde power users. In één sessie hebben wij vele pagina’s openstaan die we voor verschillende doeleinden gebruiken. Er is echter één probleem met het gebruiken van Chrome op deze manier; je pc wordt er traag van. In de snelle, digitale wereld kan dit op je zenuwen gaan werken. Dit is met de Great Suspender verleden tijd.

De Great Suspender

De Great Suspender is een extensie voor Chrome die het probleem van het slurpen van je geheugen door Chrome aanpakt. Dit doet-ie op een slimme manier. De extensie zet namelijk de tabs die openstaan maar niet door jou worden gebruikt op non-actief. Ze krijgen letterlijk een time-out. De tabs die worden bevroren krijgen een blauw scherm te zien. Hierop moet je klikken om ze te herladen. Nu weten we dat er andere extensies zijn die iets soortgelijks doen. Het fijne aan deze extensie is echter dat je diverse instellingen hebt om dit zo smooth mogelijk te laten verlopen en je een fijne, overzichtelijke manier hebt van het zien en reactiveren van de tijdelijk geschorste tabs.

Instellingen

Je hebt diverse instellingen om de extensie zo goed mogelijk naar jouw persoonlijke voorkeur te laten werken. Iedereen gebruikt Chrome namelijk op zijn eigen manier en daar houdt Suspender rekening mee. De websites die jij veel gebruikt en niet telkens op non-actief wil hebben, kun je op een zogenaamde ‘white list’ zetten. Denk bijvoorbeeld aan Gmail, Facebook en Google. Je kunt daarnaast kiezen na hoe veel tijd de websites die je niet op deze lijst zet worden bevroren. Je kunt een tijd instellen tussen de twintig seconden en drie dagen. Ook het reactiveren van de tabs kun je instellen, zodat ze bijvoorbeeld meteen weer op actief springen als je ze opent. Tot slot is een handige instelling dat je automatisch tabs op non-actief kunt zetten onder bepaalde omstandigheden. Zo kun je instellen dat je tabs automatisch worden bevroren als je batterij bijna leeg is of je je internet weer aanzet.

Downloaden

Heb jij ook last van het openen van vele tabs die geheugen slurpen en jouw computerprestaties naar beneden halen? Je kunt de Great Suspender hier binnen een mum van tijd downloaden. Zo heb je nooit meer last van een trage pc tijdens het browsen.

Reageer op artikel:
Handig: een snellere pc doordat deze extensie je (overmatige) Chrome tabs een time-out geeft
Sluiten