Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 22 feb 2018

Handig: Elektrische step gebruikt Android voor navigatie

Een paar jaar geleden maakten we de opkomst van de elektrische step mee. Daardoor kreeg het klassieke voertuig, die je wellicht kent uit je kindertijd en was namen in een ver verleden populair, een tweede leven. En het ziet er naar uit dat er nu een nieuwe revolutie komt: een elektrische step met een Android device op het stuur, zodat je er vrolijk op los kunt navigeren.

Elektrische step met Android

De maker daarvan is Archos en met hun Citee Connect electric scooter, wat dus een elektrische step is, probeert men de consumenten in de stad te bereiken. Dus als jij in bijvoorbeeld Amsterdam geen zin meer hebt om elke dag de tram naar het werk te pakken en het ook geen optie vindt om tussen het drukke toeristenpubliek te lopen, dan is dit dus eventueel een optie. De elektrische step kun je makkelijk in elkaar klappen en zo mee te nemen. Met zijn 12 kilo is hij echter niet licht te noemen.

Citee connect

De elektrische step kan een afstand tussen 18 en 22 kilometer op en volle batterij overbruggen en heeft dan een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur. Iets dat je redelijk kunt vergelijken met een elektrische fiets. Daar zit dus wel de optie bij om via een Android-device dat zich op het stuur bevindt te navigeren. Handig als je dus in een grote stad van de ene naar de andere afspraak moet en onderweg niet de mogelijkheid hebt om even op je eigen telefoon te kijken.

elektrische step

Iets dat we met de snelheid ook zeker niet aanraden. Verwacht overigens niet al te veel vuurwerk van dat Android-device. Het is een 5 inch device met 1 GB aan RAM en 8 GB aan opslag ruimte. Via 3G kun je dus makkelijk Google Maps gebruiken. De Citee Connect electric scooter moet deze zomer uitkomen en gaat dan 499 euro kosten. Dat is overigens een stuk goedkoper dan deze versie.

Reageer op artikel:
Handig: Elektrische step gebruikt Android voor navigatie
Sluiten