Daniel Koster
Daniel Koster Apple 30 okt 2015

Handig: je iPhone 6s als weegschaal gebruiken met het 3D Touch-scherm

Één van de toffe nieuwe innovaties die Apple gebruikt is 3D Touch. Zo is het 3D Touch-scherm toegepast in de Apple Watch en de nieuwe iPhone 6s. Deze schermtechniek is drukgevoelig en kan het dus ‘voelen’ als jij harder op het scherm drukt. Apps maken hier gebruik van door wanneer je harder drukt bijvoorbeeld nieuwe opties mogelijk te maken. Je kunt er ook op creatievere manieren gebruik van maken. Zo hebben ontwerpers de sensoren in het scherm namelijk zo weten te gebruiken dat je iPhone een weegschaal wordt. Yes, je kunt nu met je iPhone objecten wegen!

Vernuftige ontwerpers

3D Touch laat maar weer eens zien wat voor een mogelijkheden techniek met zich meebrengt. Het omtoveren van je iPhone tot een weegschaal is een prestatie te noemen waarvan mensen een paar jaar geleden enkel nog konden dromen. Neem bijvoorbeeld de app ‘Gravity‘. Voor deze applicatie heb je wat munten nodig om ‘m te kalibreren. Vervolgens kun je allerlei objecten op je scherm leggen en zien hoe zwaar ze zijn. Check het onderstaande filmpje maar voor een voorbeeld (via)!

Plum-O-Meter

Dit is niet de enige applicatie die dit kan. Zo heb je ook de Plum-O-Meter app. Waar je hier eerder enkel maximaal vijf objecten bij op het scherm kon leggen en met elkaar kon vergelijken kan ook deze app nu aangeven hoeveel een object weegt. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een object op het scherm leggen!

Één Probleem

De applicaties kennen alleen één probleem, Apple weert ze namelijk uit de App Store. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat Apple bang is dat mensen hun iPhone op deze manier gaan beschadigen. Het zou ook kunnen dat de applicaties kwalitatief niet aan de normen van Apple voldoen. Vertrouw jij de apps wel dan kun je hier omheen werken. Neem de Plum-O-Meter bijvoorbeeld. Als je naar Github surft kun je ‘m door middel van sideloading op je iPhone zetten en er naar alle hartenlust op los wegen!

Zien wat Apple-fans van Android vinden?

Check dan hoe zij reageren op de ‘nieuwe’ iOS update.

Reageer op artikel:
Handig: je iPhone 6s als weegschaal gebruiken met het 3D Touch-scherm
Sluiten