Handig tips en tricks die jouw Facebook-gebruik naar een hoger niveau tillen

Facebook blijft een aanzienlijke rol spelen in ons dagelijkse (sociale) leven. Zo checken we ons nieuwsoverzicht regelmatig om op de hoogte te blijven van hetgeen er in de wereld afspeelt en wat onze vrienden, familie en kennissen aan het ondernemen zijn. Aan de hand van de veertien tips die je hieronder vindt til je jouw Facebook-gebruik naar een hoger niveau.

1. Een link opslaan zodat je het later kunt terugzien

Dikwijls zijn we aan het scrollen en komen we wat interessants tegen. Echter hebben we op dat moment geen zin om die link te checken. Je kunt een link op een simpele manier opslaan en later terugzien op de onderstaande manier.

Facebook1-WANT

2. Geen uitnodigingen meer voor Candy Crush

Het blijft vervelend, die uitnodigingen van applicaties zoals Candy Crush. Wij schreven hier al eerder over en leggen je in dit artikel uit hoe je er in een paar simpele stappen vanaf komt!

candy-crush-want-1

3. Je profielfoto omtoveren tot een GIFje

Je kunt in je Facebook mobiele applicatie een GIF instellen als profielfoto. Je kunt dit doen door op je profielfoto te tikken en de optie profielvideo selecteren. Althans, die functie wordt langzamerhand uitgerold en zal binnenkort ook voor ons toe te passen zijn. Nog even in de gaten houden en blijven proberen dus totdat het wel kan!

Facebook12-WANT

4. Uitzetten van automatisch afspelen van video’s in je nieuwsoverzicht

Werkt het jou ook op de zenuwen dat al die video’s maar automatisch beginnen met afspelen? Dit kun je uitzetten door naar de mobiele applicatie van Facebook te gaan. Open hier je instellingen en ga naar foto’s en video’s. Dan kom je in het onderstaande menu terecht waar je het automatisch afspelen kunt uitzetten.

Facebook14-WANT

5. Zien wat je allemaal leuk hebt gevonden over de afgelopen periode

Je kunt vinden wat voor dingen jij de afgelopen tijd hebt geliked en uitgevoerd in je activiteitenlogboek. Deze is op je eigen pagina te vinden!

Facebook2-WANT

6. Checken hoe je profiel eruit ziet voor mensen die niet bevriend met je zijn

Ben jij wel op de hoogte van wat andere mensen die je niet kent kunnen zien als ze je profiel verkennen. Foto’s die je liever niet aan mogelijke werkgevers wilt laten zien bijvoorbeeld? Dit kan door wederom op je eigen profielpagina je profiel te checken als iemand anders. Toch fijn om te zien hoe vreemden jouw pagina aanschouwen.

Facebook3-WANT

7. Jouw foto’s en evenementen verbergen voor onbekenden

Kom je er nu achter dat flink wat foto’s openbaar zijn? Dan kun je dit gemakkelijk uitzetten. Bij elk fotoalbum of elke post die jij hebt gedaan kun je aan de rechterzijde een submenu openen en aangeven wie het mag zien. Zo kun je ‘m op openbaar zetten, maar ook op vrienden bijvoorbeeld.

Facebook5-WANT

8. Je vriendenlijst verbergen van anderen

Loop jij niet zo te koop met hoeveel vrienden je hebt en wie dat zijn op Facebook? Je kunt dit uitschakelen door op je profielpagina naar beneden toe te scrollen naar je vrienden toe. Klik hier op het omgekeerde driehoeksicoontje om je privacy te bewerken en zoedoende in te stellen wie jouw vriendenlijst mag zien.

Facebook4-WANT

9. Zien waar en wanneer jij op Facebook hebt ingelogd

Krijg jij het idee dat er andere mensen op de één of andere manier op jouw Facebookaccount zitten? Dan kun je checken op welke locaties er op jouw account is ingelogd. Dit kan op de mobiele versie van Facebook door je instellingen te openen en naar beveiliging te surfen. Voer vervolgens de onderstaande stappen uit en je ziet waar en via welk besturingssysteem je bent ingelogd.

10. Een bericht krijgen wanneer er wordt getracht op jouw account in te loggen

Naast dat je kunt vinden waar je bent ingelogd kun je ook vinden wanneer iemand tracht in te loggen op jouw account. Dit kun je zien door wederom naar beveiliging te gaan. Als je hier aanmeldingswaarschuwingen instelt krijg je een waarschuwing als iemand anders inlogt. Daarnaast kun je ook aanmeldgoedkeuringen instellen waarbij je telefoon als extra beveiliging wordt gebruikt als iemand vanaf een nieuw apparaat of nieuwe locatie wil inloggen op jouw account.

Facebook6-WANT

11. Zoeken op andere zaken dan personen

Velen denken dat je enkel kunt zoeken op personen binnen Facebook. Je kunt echter ook zoeken op zaken als locaties, evenementen en applicaties. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ‘want’ in te tikken in de zoekbalk en onderin te klikken op meer zoekresultaten weergeven.

Facebook7-WANT

12. Op een foto swipen in de mobiele app om een filter toe te voegen

Je kunt in de mobiele app foto’s plaatsen, maar wist je dat je ook een filter aan foto’s kunt toevoegen? Dit doe je door tijdens het plaatsen van een foto te swipen. Next level foto’s plaatsen, check!

Facebook13-WANT

13. Een gedeeld album maken

Ben jij met een groep mensen een weekendje weggeweest en wil je samen je foto’s delen? Maak dan een gedeeld album aan waar iedereen foto’s op kan zetten. Je kunt dit doen door bij je foto’s een nieuw album aan te maken. Hier vind je de optie om een gedeeld album aan te maken.

Facebook8-WANT

14. Al je data downloaden als je afscheid neemt van Facebook

We horen steeds vaker dat mensen Facebook opgeven. Toch wil je dan niet dat al je data dan verloren gaat. Je kunt als je naar je algemene instellingen gaat al je data downloaden. Dit zijn zaken als foto’s, video’s, gesprekken en meer.

Facebook9-WANT
Reageer op artikel:
Handig tips en tricks die jouw Facebook-gebruik naar een hoger niveau tillen
Sluiten