Daniel Koster
Daniel Koster Apple 5 aug 2015

Handig: zet Spotify-playlists over naar Apple Music met het simpele Move To Apple Music

Één van de barrières voor de iPhone-gebruiker om Apple Music links te laten liggen is het vooruitzicht om nieuwe playlists te moeten maken. Immers hebben velen al een Spotify-account (of een account bij een soortgelijke applicatie) met muziek die ze volledig aan hun voorkeur hebben ingesteld. Je kon eerder al over STAMP lezen, echter werkt deze app verre van vlekkeloos bij het overzetten van je playlists. Nu is er het alternatief Move To Apple Music.

Move To Apple Music

Move To Apple Music is een app voor je Mac. De app neemt je bij de hand en begeleidt je door het hele proces, waardoor het overzetten een fluitje van een cent is. Je opent de applicatie en logt in op Spotify of Rdio. Vervolgens kun je één of meerdere playlist(s) selecteren die je wilt overzetten naar je Apple Music-account toe. Voordat je het uiteindelijke overzetten kunt starten moet je een riedeltje uitvoeren. Deze werkt niet meteen, dus je moet ‘m een aantal keer herhalen. Dit vertelt de app je ook, gewoon blijven volhouden en proberen dus. Met het riedeltje maak je een connectie tussen iTunes en Spotify (or Rdio). Wanneer de verbinding uiteindelijk tot stand komt kun je de liederen die je in je Spotify-playlist hebt staan overzetten naar je Apple Music-bibliotheek. Dit duurt wel even, je kunt voor een nummer of honderd wel rekenen op een uur. Echter is het het wachten waard, want na het omzetten van de nummers krijg je een .txt-bestand die je in je iTunes kunt invoeren en klaar ben je.

4,60 euro

De Move To Apple Music-app is te downloaden op de site van de app en de kosten hiervoor bedragen een kleine vijf euro. Als je je bedenkt dat je met de simpele, stap-voor-stap uitleggende applicatie een heleboel tijd en moeite de kop indrukt is dit een koopje!

Reageer op artikel:
Handig: zet Spotify-playlists over naar Apple Music met het simpele Move To Apple Music
Sluiten