Daniel Koster
Daniel Koster 9 feb 2016

Handige en vermakelijke culinaire websites voor de kookfan

Als het om het internet gaat is het lastig om door de bomen het bos te zien. Er zijn namelijk zoveel websites aan te treffen dat het lastig is die paar pareltjes tegen het lijf te lopen. Vandaar dat wij je een handje helpen met de tofste culinaire websites die het web te bieden heeft. Van websites met vermakelijke filmpjes, handige instructies, recepten en meer: dit zijn dé culinaire websites voor de foodfan!

Leer écht koken met Chef Steps

Chef Steps is een gave manier om je kookkunsten te verbeteren. De mannen achter de website voeren gave eet-experimenten uit en brengen je door middel van allerlei video’s en classes kennis bij omtrent allerlei gerechten. Wil je bijvoorbeeld meer over de perfecte hamburger weten? Dan zit je bij deze website gebakken!

Tasty is een briljante Facebook-pagina met hongermakende video’s

De kan is groot dat je een video van Tasty voorbij hebt zien komen. Deze briljante Facebookpagina is door Buzzfeed in het leven geroepen. Je komt hier allerlei korte video’s van rond de minuut tegen die je op een simpele, fijne manier voordoen hoe je de meest heerlijke gerechten klaarmaakt. Een must!

Supercook helpt je een briljante maaltijd van restjes te maken

Heb je restjes in huis die op moeten of simpelweg geen zin om naar de supermarkt toe te lopen? Dan is Supercook een oplossing. Je kunt allerlei ingrediënten invoeren en de website genereert dan een flink aantal recepten voor jou. Zo kun je heerlijk smullen en tegelijkertijd van je laatste restjes afkomen!

Inspiratie nodig omtrent wat je wilt eten? Deze grofgebekte website helpt je een handje

Oké, de website is wat grofgebekt, maar dat maakt ‘m ook wel geinig. Daarnaast zijn de intenties goed, want de website wil je enkel helpen om inspiratie op te doen. Whatthefuckshouldimakefordinner komt met een gerecht, waarbij jij het recept kunt checken of kunt aangeven dat je dat gerecht of een bepaald onderdeel van het gerecht niet lekker vindt. Zo kom je uiteindelijk met een glimlach op je gezicht bij hét gerecht uit. Wij wel in ieder geval!

Vier helden brengen je via SORTEDfood allerlei zaken bij

SORTEDfood is een vermakelijke site die door vier gasten wordt gerund. Zij koken vaak samen en dagen elkaar uit door lezers om suggesties te vragen. Deze nieuwe recepten maken ze dan op een hele kekke manier klaar!

Culy houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen op culinair gebied

Van de tofste gadgets tot de lekkerste recepten en ander spannends, Culy.nl is dé website die je op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen binnen de kookwereld!

Prachtige foto’s checken doe je op Food52

Op Food52 vind je heerlijke foto’s van gerechten die je vervolgens zelf aan de hand van de bijgevoegde recepten kunt klaarmaken. Het gave hieraan is dat je een perfect idee hebt van hoe heerlijk je gerecht eruit gaat zien!

Bij koken hoort drank!

Je kookt en eet je vaak samen. Het is dan ook gezellig om een drankje te doen tijdens het eten en koken (ook als je alleen bent). Via Cocktail Builder kun je aangeven wat voor zaken je thuis hebt liggen of van welke ingrediënten je een cocktail wenst te maken. Vervolgens gooit de website er allerlei cocktail-recepten uit. Cheers!

Funny Foods Recipes brengt je enkel recepten waarmee je crazy foodcreaties tot stand brengt!

Ben je niet op zoek naar dé manier om je steak te bakken, maar wil je gewoon iets geks klaarmaken? Dan is dit de website voor jou. Je maakt aan de hand van deze website van allerlei ingrediënten eten klaar in de vorm van insecten, herkenbare objecten en veel meer!

Tastespotting is als het Twitter voor foodies

Tastespotting is een chille website voor als je een beetje door gerechten heen wilt scrollen. Je ziet een foto met een korte beschrijving. Bevalt je iets? Dan kun je ‘m openen en krijg je een uitgebreid recept te zien!

Epic Meal Time is een oude bekende en favoriet

Epic Meal Time is je wellicht wel bekend. Hierbij gaat een groep hongerige mannen op pad om de meest insane gerechten te maken. En ja, die worden uiteindelijk ook nog verorberd. Het gaat natuurlijk veel te ver, maar dat geeft de video’s een bepaalde charme. Zoals de onderstaande video, wauw!

Honger!

Dat zijn de culinaire websites die we voor je in petto hadden. Nu moeten we toch echt snel de keuken induiken. Na het zien van al die heerlijke gerechten en smakelijke video’s hebben we trek gekregen! Kook en eet ze!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Handige en vermakelijke culinaire websites voor de kookfan
Sluiten