Blinkers: richtingaanwijzer voor jouw (elektrische) fiets

In Nederland zijn we best wel goed op de fiets. We beginnen er van jongsafaan al eigenlijk mee en het is bijna een standaard bezit geworden. In het buitenland is het anders en heeft men wat problemen met de veiligheid. Met name automobilisten vinden het lastig om te begrijpen wat fietsers precies doen en hoe ze op de acties van de fietsers kunnen reageren. Met een handige gadget genaamd Blinkers is het straks als fietser mogelijk om net als een auto richting aan te geven. En eigenlijk kan dat in het Nederlandse verkeer ook geen kwaad.

Blinkers is een handige gadget voor op je fiets

Blinkers vervang eigenlijk je standaard arm die je uitsteekt als je naar links of naar rechts wilt gaan. Je kunt nu gewoon beide handen op het stuur houden en via een USB-device geef je aan welke kant je opgaat. Deze stuurt dan een signaal naar de blinker die achterop je fiets zit en die geeft dan via een knipperlicht aan of je naar links of naar rechts gaat.

Het idee hierachter is dat andere weggebruikers beter weten wat jij gaat doen en daarop kunnen anticiperen. Dus als jij richting aangeeft, dan is het logisch dat je daarna wat afremt en afslaat en niet dat iemand volledig tegen je aan knalt.

fiets gadget

Het enige nadeel? Het is een gadget die qua prijs eigenlijk de plank volledig misslaat. Een Blinker is voor 99 euro te koop en dan heb je de goedkoopste set. De uitgebreide set, bestaande uit een voor- en achter-Blinker kost namelijk 199 euro. Dat is een flinke investering voor iets dat je vandaag de dag eigenlijk al met je handen doet.

fiets gadget

Bovendien gaat de Blinker maar zo’n twintig uur mee. Het idee is dat je hem na gebruik makkelijk va je fiets afhaalt, maar gezien niemand dat doet met de draagbare lampjes, zul je dat met dit ook niet doen, waardoor de kans groot is dat je op een gegeven moment zonder stroom zit.

Reageer op artikel:
Blinkers: richtingaanwijzer voor jouw (elektrische) fiets
Sluiten