Jelle van Es
Jelle van Es Tech 20 apr 2018

Google Earth plugin: Elke dag de wereld automatisch verkennen

De wereld is prachtig. Wie veel op reis gaat, zal dat beamen. Maar ook vanuit je luie stoel, terwijl je aan het werk bent, kun je genieten van al het schoons dat de wereld te bieden heeft. Uiteraard via een mooie wallpaper waar je continu naar kunt staren, maar dankzij een handige Google Chrome-plugin kun je dagelijks genieten van mooie plaatjes die komen via Google Earth.

Geniet van de wereld met Google Earth-plugin

Het gaat om de plugin Earth View en is naast Google Chrome ook beschikbaar voor Firefox. Het is een plugin die automatisch geactiveerd wordt wanneer je een nieuw tabblad opent in je browser.

In plaats van je lege pagina of homepage, krijg je nu willekeurig een plaatje van de wereld vanuit Google Earth. Op die manier zie je prachtige dingen die je normaal zou missen.

google Earth

Er zijn maar liefst 1.500 afbeeldingen die in de plugin worden geladen en willekeurig gedropt worden wanneer je een nieuw tabblad opent. Als je iets ziet dat je echt tof vind, dan kun je die locatie verder gaan ontdekken op Google Earth zelf en op die manier wellicht je volgende reisbestemming uitzoeken.

Daarnaast kun je vanuit de plugin de diverse omgevingen die je tegenkomt gelijk opslaan en zo als achtergrond van je laptop of desktop instellen.

google Earth

Dus als jij dagelijks heel veel witte tabbladen opent en op zoek bent naar net dat stukje extra inspiratie, dan is dit een plugin om zeker te proberen. We durven niet te zeggen in hoeverre de plugin zwaar is en wat voor effect hij heeft op je processor en geheugen, maar als we kijken naar de voorbeeldfoto’s van de Google Earth-plugin, dan is het wel heel moeilijk om hem niet in te stellen en te zien wat voor mooie plekken onze wereld kent. Of je zet bewust je internet uit en gaat een spelletje spelen in Google Chrome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Earth plugin: Elke dag de wereld automatisch verkennen
Sluiten