Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 maart 2019

Hands-on video toont het grootste probleem Samsung Galaxy Fold

Afgelopen maand onthulde Samsung de Galaxy Fold, een opvouwbare smartphone die volgende maand gelanceerd wordt. Ondertussen zijn er echter al units in het wild, waardoor de Koreaanse techgigant niet langer het grootste probleem van het toestel kan verbergen.

Samsung Galaxy Fold

Er is een hands-0n video opgedoken, niet afkomstig van Samsung zelf. Tijdens het Mobile World Congress mochten journalisten het toestel niet zelf aanraken of bedienen, en al het beschikbare beeldmateriaal toont de opvouwbare smartphone enkel vanuit specifieke hoeken.

Daardoor krijgen we nu voor het eerst de Samsung Galaxy Fold ook vanuit minder flatteuze hoeken te zien. Dit is de eerste generatie van een nieuwe productcategorie, een nieuw tijdperk. Althans, als we onder andere Samsung en Huawei moeten geloven.

Daarmee kun je dus rekenen op kinderziektes, tekortkomingen die pas in de volgende generaties opgelost zullen worden.

Plastic versus glas

Voorlopig is er nog geen opvouwbaar glas beschikbaar, al is Corning goed op weg. Tot dan maken opvouwbare smartphones gebruik van plastic, in plaats van glas.

Dat leidt niet alleen tot meer krassen, maar ook de vouw in het midden van het scherm. Een vouw die niet zomaar verdwijnt als je het scherm openvouwt, maar aanwezig lijft.

Het blijft indrukwekkende technologie, maar het eindresultaat ziet er een stuk minder verfijnd uit dan wat Samsung ons tot nu toe in promotievideo’s heeft laten zien. De Huawei Mate X brengt het er qua design iets beter van af, maar kan ook niet ontkomen aan de beperkingen die plastic met zich meebrengt.

Daarmee heb je naast de hoge prijzen nog een reden erbij om af te wachten, en pas in het opvouwbare bootje te stappen wanneer de technologie volwassener is geworden…

?Check dit ook: Google Stadia: technologisch hoogstandje of gewoon eng?

Slashgear

Reageer op artikel:
Hands-on video toont het grootste probleem Samsung Galaxy Fold
Sluiten