Ilona Braam
Ilona Braam Home 26 feb 2018

Met deze rugtas heb je meteen ook een hangmat (en andersom)

Heb je het ooit wel eens meegemaakt dat je ergens was en ontzettend baalde dat je toevallig geen hangmat bij je had? Voortaan hoeft je dat nooit meer te overkomen met de NOMAD Hammock, die je binnen een handomdraai omtovert van een rugtas naar de gewenste hangmat. Hoewel het wat vreemd lijkt zou de “rugmat” of “hangtas” in verschillende situaties toch handig kunnen zijn. De makers van de NOMAD Hammock, kunnen er in ieder geval al behoorlijk wat bedenken.

Handig voor veel verschillende groepen

Toen de makers het product bedachten, konden ze al voor zich zien hoe het in verschillende situaties in het dagelijks leven gebruikt zou kunnen worden. Het zou perfect zijn om je ervaringen compleet te maken, zowel in een park of gedurende een weekend in de natuur. Onder andere de volgende groepen mensen zouden volgens het NOMAD Hammock team veel aan de Hammock kunnen hebben: wandelaars, camping fans, surfers, fietsers, klimmers, forensen en beoefenaars van yoga.

NOMAD Hammock rugtas hangmat

Elastisch en slijtvast

 

Voordat het uiteindelijke product klaar was, gingen er eerst drie jaar aan research aan vooraf. Verschillende prototypes werden gemaakt, waarbij elastische materialen gecombineerd werden met slijtvaste stoffen. Uiteindelijk ontwikkelde het team de Body Adaptive Mesh, wat exclusief bij de NOMAD Hammock wordt gebruikt. Het is een soort elastisch materiaal, dat zacht is, ademt en zich aan je lichaam aanpast. Perfect dus voor een hangmat en rugtas. Het product is gebaseerd op de Japanse vouwkunst origami en dat zie je ook terug bij het vouwen van de rugtas.

NOMAD Hammock

Hangmat op verschillende manieren hangen

Op verschillende plekken is het materiaal voorzien van banden om de hangmat op te kunnen hangen. Door de manier waarop ze zijn geplaatst kun je je hangmat op verschillende manieren gebruiken. Verder wordt er klitteband gebruikt om het ding van een hangmat weer in de vorm van een rugtas te krijgen.

NOMAD Hammock

Bestellen via Kickstarter

Als je ook een brandende behoefte hebt om altijd sowieso een hangmat bij je te hebben, kun je het Kickstarter project steunen. Voor 195 euro krijg je één NOMAD Hammock. Inclusief verzendkosten wordt het 207 euro. Ergens in de zomer zou de rugtas/hangmat vervolgens geleverd moeten worden, zodat je nog lekker voorbereid op pad kunt.

Rugtassen blijken van alle markten thuis te kunnen zijn. Zo is deze rugtas net een draagbare kluis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze rugtas heb je meteen ook een hangmat (en andersom)
Sluiten