Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 28 mrt 2019
Leestijd: 6 minuten

Interviews: Hanna, een veelbelovende Amazon Prime Serie

Houd jij van vlotte actieseries die naast een hoop spektakel ook een extra laag hebben? Dan raden we aan om Hanna eens te checken. Deze serie werd aangekondigd als een soort coming of age verhaal met brute actie en het resultaat mag er zeker zijn. Lees hieronder wat de cast erover zei!

Hanna interviews

De in 2011 verschenen actiethriller Hanna kan gezien worden als een onontdekt pareltje. Met name de mix van een sprookjesachtige vertelstijl en meedogenloze actie maakte de film erg interessant. Wel viel het veel kijkers op dat er nauwelijks werd ingegaan op het achtergrondverhaal. Waarom werd dat jonge meisje destijds als experiment gebruikt? Wat is er met de andere kinderen gebeurd?

Alhoewel een beetje mysterie leuk kan zijn bleek dat ook schrijver David Farr dit ergens wel jammer vond. Het was daarom ook goed nieuws dat Amazon besloot om er een serie over te maken. Wij spraken niet alleen met de schrijver, maar ook de drie hoofdrolspelers.

Hanna draait om een gelijknamig meisje dat haar hele leven getraind is om zelfstandig te kunnen overleven. Dit omdat er een CIA-agente is die het op haar en haar vader gemunt heeft. Als de twee na jaren schuilen besluiten de bewoonde wereld in te trekken blijkt voor Hanna niet alleen overleven, maar ook opgroeien een uitdaging.

Hanna wordt dit keer gespeeld door Esme Creed‑Miles, een beginnend actrice. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor Joel Kinnaman en Mireille Enos, welke we beide kennen van de misdaadserie The Killing. Tevens was Kinnaman te zien in House of Cards, Suicide Squad en vertolkte hij de hoofdrol in Altered Carbon.

David & Esme

Hoe was het om deze film opnieuw te schrijven?

David: Ik zie het eigenlijk niet zo. Natuurlijk komen er in het begin veel dingen uit de film terug, maar de latere afleveringen gaan een heel andere kant op dan dat het origineel deed. Wat overigens goed om te weten is voor mensen die de film al gezien hebben; deze serie brengt ook nieuwe dingen.

Wat was eigenlijk jouw motivatie om jezelf een tweede keer aan dit verhaal te wagen?

Nadat ik destijds het oorspronkelijke script had geschreven gaf de regisseur er zoals gewoonlijk zijn eigen draai aan. In het geval van Joe Wright maakte hij er een sprookjesachtig verhaal van en liet daarbij een groot deel van het achterliggende maatschappelijke thema weg. Je ziet bijvoorbeeld niet waar Hanna nou eigenlijk vandaan kwam en wat voor doel ze precies met haar hadden.

Ik wilde er meer een coming of age verhaal van maken en dieper ingaan op het psychologische aspect. De Hanna in de originele film leek bijna een machine, terwijl ze in de serie wat meer op een gewone tiener lijkt. Natuurlijk heeft ze een aantal uitzonderlijke gaven, maar is soms ook emotioneel of onzeker, zoals ieder mens dat is.

Dus je was eigenlijk een beetje teleurgesteld met het eindresultaat van de film?

Nee, zo bedoelde ik het niet. Kijk, iedere schrijver maakt een voorstelling in zijn of haar hoofd van hoe de film er uiteindelijk uit komt te zien. Hetgeen wat de regisseur ervan maakt is altijd anders dan dat jij je had voorgesteld. Tenzij je de stijl van de betreffende filmmaker heel goed kent, maar dan nog.

Esme, hoe was het voor jou om de hoofdrol in deze serie te hebben? Je hebt hiervoor wel dingetjes gedaan, maar het is voor het eerst dat je een titelpersonage vertolkt.

Esme: Ik ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Het was erg interessant en ik heb er ook veel van geleerd. Daarnaast hoop ik dat het weer deuren openzet voor nieuwe mogelijkheden.

Hanna

Hoe was het om een personage als Hanna te spelen? Met al die vechtscènes en zo?

Dat was wel grappig, omdat ik van mezelf juist een heel introvert meisje was dat haar handen liever niet vuil maakte. Mijn moeder vertelde bijvoorbeeld dat ik altijd moest huilen als ik zand tussen mijn nagels kreeg tijdens het buitenspelen. En nu moest ik ineens een keiharde moordenares zijn…maar ja, dat is acteren. Het was een uitdaging, maar ik vond het super om te doen.

Wat vond je ervan om met meerdere regisseurs te werken? Bij een film heb je meestal maar één regisseur maar in dit geval was er steeds iemand anders die de aflevering maakte.

Het was soms wel wat ingewikkeld. Je had soms net een band met iemand en dan ging ie weg, haha. Al was het ook weer verfrissend, aangezien iedere regisseur zo zijn of haar eigen pluspunten had.

Joel & Mireille

Hoe was het om weer samen te werken?

Joel: Tijdens de opnames van The Killing zijn we goede vrienden geworden en vonden het prettig samenwerken. Vandaar dat we het wel zagen zitten om weer met zijn tweeën in een project te spelen. Toen was Mireille betrokken bij deze serie en vroeg ze aan mij of ik nog Europese acteurs wist die mee konden doen. Al snel begon ze subtiel te proberen om mij over te halen.

Het was nooit verwarrend om nu weer samen in een serie te zitten?

Mireille: Haha, nee. We zien er dit keer heel anders uit en praten ook op een andere manier.

Joel: En ik had dit keer een Duits accent.

Vonden jullie het niet overdreven om het verhaal van de film nog eens te vertellen?

Mireille: Nee, de film had een hele eigen visie en verschilde van het verhaal dat David in zijn hoofd had. Vandaar dat hij zijn versie nog eens wilde vertellen.

Joel: De film is een kort verhaal en deze serie kun je meer vergelijken met een boek. Ik vond het origineel erg leuk, maar dit is weer iets heel anders. Zie het als een mix van actie, coming of age en drama.

Joel Kinnaman

Je hebt eerder actiefilms gedaan, maar dit keer was de tegenstander geen grote vent, maar een jong meisje. Hoe was dat?

We hadden een geweldig team dat ons ondersteunde, maar het was wel even wennen om vechtscènes te doen met Esme, aangezien zij zo onervaren was.

Hoe kijk je terug op House of Cards en de hele controverse eromheen?

Het is wat het is…ik heb het laatste seizoen nog niet eens gezien. Ik ben er ingerold als fan, maar sinds dat ik heb meegespeeld is het mysterie voor mij een beetje weg. Dus ik volg het niet meer zo. Al hoorde ik wel dat het nieuwe seizoen erg goed is.

Vond je het niet jammer dat je niet mee kon doen aan het tweede seizoen van Altered Carbon?

Joel: Nee, totaal niet. Haha, het werd vanaf het begin voorgesteld als iets eenmaligs. Aangezien er in het verhaal van lichaam verwisselt kan worden is het mogelijk om ieder seizoen een nieuwe acteur te nemen.

Hanna is vanaf vandaag op Amazon Prime Video te zien. Deze dienst kost slechts 5,99 per maand, dus is het proberen waard. Lees hier onze uitgebreide recensie van de dienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Interviews: Hanna, een veelbelovende Amazon Prime Serie
Sluiten