Hardlopers zijn eerder leiders dan doodlopers

In het weekend wordt er altijd veel gesport. Voetbal, hockey of gewichten verplaatsen in de gym. Het houdt je fit en gezond. Ook hardlopen is populair, maar wist je dat hardlopen niet alleen goed is voor je gezondheid maar ook voor je carrière doordeweeks?

Als wij advies nodig hebben om alles uit ons lichaam en geest te halen dan kloppen we aan bij Bedrock. In dit geval wisten ze ons dan ook precies te vertellen waarom hardlopen je kan helpen een betere leider te worden.

hardlopen

Doorbijten

Iedereen die begint met hardlopen weet dat het begin zwaar is. Je bent snel buiten adem, krijgt steken in je zij en vraagt je af wat je aan het doen bent. Als je dan toch doorloopt en je niet uit het veld laat slaan, zul je zien dat het uiteindelijk meevalt. Dit kun je ook symbool laten staan voor werk. Ja, er gebeuren soms dingen die je niet had voorzien. Maar door het hardlopen weet je dat je moet anticiperen en niet op moet geven.

Doorzetten om je doelen te behalen

Doelen behalen

Iedereen die zegt dat hardlopen super gemakkelijk is, liegt. Die persoon is simpelweg gestopt met zichzelf uitdagen. Met hardlopen heb je een doel. Of dat nou de de trein halen is tot een marathon. Door je bewust te zijn van je doel en gericht te trainen zul je je doel uiteindelijk behalen. Houd dit vast voor je carrière. Stel jezelf doelen, werk hard en blijf leren. Je zult zien: je doel wordt werkelijkheid.

hardlopen

Eyes on the price

Als je meedoet aan een hardloopwedstrijd dan weet je dat je daar dingen voor moet inleveren. Even geen alcohol, genoeg slaap, trainen en goed eten. Zo doe je er alles aan om een goed resultaat neer te zetten. Dit kun je ook betrekken op je carrière. Succesvol word je niet zomaar. Je kunt ergens talent voor hebben, maar zonder opofferingen kom je er niet. Om te pieken dien je je voor te bereiden op wat komen gaat. Of dat nou een presentatie of een overname is.

hardlopen

Wil je hier meer over lezen? Check dan het hele artikel op Bedrock. Benieuwd wat er met je lichaam gebeurt als een marathon loopt of hoe een runner’s high ontstaat? Lees dan dit artikel.