Wereldrecord: deze Fiat 500 is helemaal bedekt met mensenhaar

Soms zijn er dingen die je ziet, die je absoluut moet hebben en waarbij je spontaan begint te kwijlen. Aan de andere kant zijn er soms ook dingen die je tegenkomt, waarvan je alleen maar kunt denken “waarom???”. Voor veel mensen zal de Fiat 500 van de Italiaanse kapster Maria Lucia Mugno onder de laatste categorie vallen. Van de verte lijkt het erop alsof het een soort gebreide cover heeft, maar als je dichterbij komt realiseer je je dat het allemaal mensenhaar is.

Weddenschap met mensenhaar

Zowel de buiten- als binnenkant van de auto zijn helemaal bedekt met echt mensenhaar. Als je in de auto zit, zit je dus op haar en ben je constant in contact met het haar aan het stuur. Het enige gedeelte van de auto waar je geen haar tegenkomt, is bij de motor in verband met brandgevaar.

Waarom zou iemand zoiets doen? Volgens The Huffington Post begon het allemaal als een weddenschap. Een vriend zou  hebben geclaimd dat het Mugno niet zou lukken om haar auto helemaal van haar te maken. Die zal gebaald hebben toen hij uiteindelijk in de auto zat.

harige auto

‘s Werelds harigste auto

Mugno heeft int totaal 150 uur gezwoegd met het beharen van haar Fiat 500 en heeft daar 85.000 euro voor moeten neertellen. Het haar werd uit India gehaald en vervolgens gereinigd, gebleekt, geverfd en met de hand gedroogd.

Vervolgens werd elk oppervlak van de auto zorgvuldig bedekt met het mensenhaar in allerlei verschillende kleurtjes en bewerkingen. De auto werd dusdanig harig, dat hij op het einde zo’n 20 procent meer woog. Het werk was gelukkig niet voor niks en in 2014 werd de auto uitgeroepen tot ‘s werelds harigste auto met bijna 120 kg aan haar.

harige auto met mensenhaar Mugno

Wekelijkse knipbeurt

Niet alleen het beharen van de auto was een hels karwei, maar ook het onderhouden ervan. Elke week heeft de Fiat namelijk een knipbeurt nodig en moet het haar gewassen en verzorgd worden.

Mugno vertelt dat ze de auto kapt alsof het één van haar cliënten is.  Het werk lijkt haar echter toch teveel te worden en op een gegeven heeft ze de auto op Catawiki te koop aangeboden. Helaas werd er niet hoog genoeg geboden en moet ze voorlopig blijven rondrijden in de harige auto.

Iemand anders die iets vreemds met haren heeft gedaan is de kunstenaar Tadas Maksimovas. Hij gebruikte zijn eigen haar als snaren voor een viool en wonder boven wonder kon daar prima mee gespeeld worden.

Jalopnik

Reageer op artikel:
Wereldrecord: deze Fiat 500 is helemaal bedekt met mensenhaar
Sluiten