Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 9 nov 2019

Harley-Davidson geeft sneak-peek van high-end elektrische fietsen

Harley-Davidson produceert al sinds 1903 een van de meest iconische motoren in de wereld. Het bedrijf is nu ook klaar om elektrische fietsen op de markt te brengen. En de eerste beelden zijn nu te bekijken.

De motorfabrikant heeft grote ambitie als het om elektrische fietsen gaat. Tot nu toe bleef het gissen hoe de elektrische fietsen van de iconische motorfabrikant er uit zouden gaan zien. Maar Harley-Davidson heeft een aantal foto’s geven waar we weer een tijdje vooruit kunnen.

Eerste beelden van Harley-Davidson’s E-Bike

De elektrische fietsen zijn onderdeel van het bedrijfs More Roads to Harley Davidson plan. De prototypes van de fietsen werden gepresenteerd tijdens de EICMA 2019 Milan Motorcycle Show. Ondanks dat dit geen motoren zijn, mochten de elektrische fietsen van Harley-Davidson niet ontbreken tijdens de show.

De drie elektrische fietsen stonden vooraan en centraal in de hoek van Harley-Davidson. Ze stonden echter wel tentoongesteld achter glas, zodat iedereen er nog even met zijn handen vanaf zou blijven. Vrij logisch, voor de meest geanticipeerde elektrische fiets die in 2020 op de markt komt.

Harley-Davidson elektrische fiets
Harley-Davidson’s elektrische fiets (Bron: Harley-Davidson)

Nog geen naam en specificaties bekend

Harley-Davidson werkt aan drie verschillende elektrische fietsen die verschillen in stijl en toegankelijkheid: van een lage instap tot een hogere instap. De elektrische fietsen vallen in het exclusieve segment met een prijs tussen de 2200 en 4800 Euro. Die prijs heeft uiteraard met het merk te maken, maar ook met de high-end componenten die aan de elektrische fiets zitten.

Alle drie de fietsen zijn sportief-uitziende modellen met een mid-drive motor en een interne accu die je er uit kunt halen. Voor specificaties van de elektrische fietsen moeten we nog even wachten, want daar heeft Harley-Davidson nog niets over los gelaten. Benieuwd naar meer beelden? Check dan dit artikel van Electrek, zij waren op het event aanwezig.

Harley-Davidson E-Bike
(Bron: Harley-Davidson)
H-D elektrische fiets
(Bron: Harley-Davidson)

De foto’s van de E-bikes zijn tof, maar het zou natuurlijk nog toffer zijn om een ritje te maken op een van deze fietsen. Daar moeten we echter nog wel even op wachten, aangezien ze in 2020 in productie gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Harley-Davidson geeft sneak-peek van high-end elektrische fietsen
Sluiten