Harley-Davidson onthult strakke productieversie elektrische LiveWire

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hoorden over de LiveWire elektrische motorfiets van Harley-Davidson. Het bekende motorbedrijf is er nu zo’n vier jaar mee bezig, maar het lijkt er eindelijk op dat de motor bijna klaar is om de wegen schoner te maken. Tijdens de EICMA motorshow in Milaan werd onlangs een kersvers productiemodel onthuld met alvast een paar specificaties.

Eigen rijmodussen configureren

Wat we weten over LiveWire is dat hij uitgerust wordt met zeven verschillende rijmodussen, waarvan je er drie zelf kunt configureren. De verschillende rijmodussen worden bereikt door de het Showa veersysteem en de elektrische aandrijflijn te tunen. Standaard komt de motor onder andere met een kleuren-touchscreen voor de navigatie, een antiblokkeersysteem, een traction control systeem en Bluetooth connectiviteit.

Harley Davidson LiveWire

LiveWire met soepel geluidje

Omdat elektrische motorfietsen behoorlijk geruisloos over de weg kunnen racen, kan dat voor gevaarlijke situaties in het verkeer zorgen. Om dat te voorkomen krijgt LiveWire een “nep” geluidje, waarvan de hoogte en het volume worden aangepast aan de snelheid. Volgens Harley-Davidson zou het geluid de soepele en elektrische power van de motorfiets representeren.

Harley Davidson LiveWire

Thuis opladen met level 1 lader

Een belangrijke spec, waar we nog steeds op zitten te wachten, is het rijbereik. je wilt natuurlijk wel weten of je je reis wel redt met een enkele lading. Helaas moeten we daar dus nog even op wachten, maar wat we wel weten is dat je de motorfiets thuis via een level 1 lader weer kunt opladen. Een level 1 lader kun je meteen op het stopcontact aansluiten, maar het duurt dan wel wat langer dan met een level 2 lader. De showrooms waar je LiveWire uiteindelijk kunt kopen, zullen uitgerust met level 2 laders. Ook level 3 laders en DC fast chargers zouden gebruikt kunnen worden om de LiveWire accu weer te poweren.

Het motorbedrijf heeft laten weten dat we in januari volgend jaar meer details krijgen over de prijs en over het preorderen van de motor. Later in het jaar zouden we dan eindelijk rond kunnen zoeven op LiveWire met soepele geluidjes. Mocht je alvast in-the-mood willen komen, raden we de trilogie Harley and The Davidsons aan over het ontstaan van het motorbedrijf.

Engadget

Reageer op artikel:
Harley-Davidson onthult strakke productieversie elektrische LiveWire
Sluiten