Elektrische Harley Davidson komt er volgend jaar eindelijk aan

In 2014 hoorden we van Harley Davidson voor het eerst over Project Livewire: een heuse elektrische Harley. Hoewel niet iedereen even enthousiast was over een elektrisch model van het iconische motorbedrijf, zag het design er behoorlijk strak uit en deed die zeker niet onder voor de “normale” Harleys met hun grommende motoren. Inmiddels zijn we alweer wat jaartjes verder en het lijkt erop dat we volgend jaar eindelijk in het echt kennis kunnen maken met Project Livewire.

Groter publiek aantrekken

De elektrische motorfiets ziet er inmiddels niet helemaal meer hetzelfde uit als toen de eerste beelden online verschenen. Door de jaren heen is het design natuurlijk getweakt. Hoewel er nog geen officiële specificaties zijn, zou de motorfiets volgens opgedoken berichten goed zijn voor 74pk en een actieradius van 85 km.  Project Livewire hoort bij het plan van Harley Davidson om een groter publiek aan te trekken. De motormaker kondigde aan bezig te zijn met een “accelerated strategy” om de volgende generatie te inspireren met zijn motoren.

Harley Davidson Project LiveWire

Meerdere elektrische motoren

Project LiveWire zal hoogstwaarschijnlijk inderdaad een ander publiek aantrekken dan de huidige trouwe fanbasis. Veel mensen vinden namelijk en ronkende motor horen bij een Harley Davidson en zouden niet zo snel overstappen op een elektrisch model. Mogelijk zouden gesimuleerde motorgeluiden een deel van de Harley liefhebbers kunnen overtuigen. Project LiveWire wordt de eerste, maar niet de laatste elektrische motorfiets van het bedrijf. Er zouden in 2022 nog twee andere elektrische modellen verschijnen, namelijk een crossmotor model en iets dat er op een soort moped lijkt.

Project LiveWire

Ronkende Harley Davidson line-up

Naast de elektrische motoren kunnen we ook uitkijken naar een paar andere nieuwe ronkende modellen. Ten eerste zouden we in 2020 de Pan America 1250 mogen verwachten. Deze wordt het eerste touring model van de motormaker. Daarnaast zou er in 2020 ook nog een 975cc streetfighter model op de markt komen en kunnen we in 2021 uitkijken naar een 1250cc custom motor.

Waar Harley Davidson zich volop stort op elektrische motoren, lijkt Tesla niks met de dingen te maken te willen hebben. Elon Musk legt uit waarom het bedrijf nooit motoren zal gaan ontwikkelen.

Engadget

Reageer op artikel:
Elektrische Harley Davidson komt er volgend jaar eindelijk aan
Sluiten