Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Speakers 10 jul 2018

Waarom de Harman Kardon Omni 50+ (niet) een topspeaker is

Harman Kardon staat bekend om zijn kwaliteitsspeakers en die komen in allerlei vormen, maten en prijscategorieën. Over het algemeen betaal je wel wat meer, maar je krijgt er gelukkig ook veel voor terug. Eén van de populaire speakers uit het assortiment is de Harman Kardon Omni 50+. Dit zijn de redenen waarom je wel of misschien toch niet voor de speaker zou moeten gaan.

Flexibel en mobiel

Een speaker heb je in huis absoluut nodig om te kunnen genieten van je muziek, series en films. Maar ook buitenshuis is een speaker ontzettend handig voor tijdens je bbq, picknick of strandfeestje. De Harman Kardon Omni 50+ kun je makkelijk mee naar buiten nemen dankzij het handige handvat en de ingebouwde accu. Laadt hem op en je kunt tot vijf uur genieten van je muziek. Als de festiviteiten langer duren dan dat, zul je toch een bron van energie moeten zoeken. Een powerbank werkt echter ook briljant buiten.

Harman Kardon Omni 50+

Bestand tegen water

Belangrijk als je apparaten mee naar buiten neemt, is dat ze ook heel blijven en niet sneuvelen. Gelukkig is de speaker spatwater- en weerbestendig. Het apparaat heeft een IPX5 certificering, wat betekent dat zelfs een heftige regenbui hem niet tegenhoudt om je muziek voor je af te spelen. Je kan het apparaat wel beter niet onderdompelen in water.

Ha

Multiroom feestjes

Soms is een enkele speaker gewoon niet genoeg en wil je in alle kamers in huis en ook nog buiten het feest laten doorgaan. De Omi 50+ kun je in een handomdraai omtoveren tot een multiroom systeem als je nog andere draadloze Kardon Omni+ producten hebt. Je kunt namelijk makkelijk je muziek streamen naar de andere speakers en de happiness verspreiden.

Wifi ondersteuning

Naast Bluetooth ondersteunt de speaker ook wifi. Hoewel Bluetooth ontzettend handig is om van alles te streamen, zorgt het er toch wel voor dat de batterij van je smartphone een stuk sneller leeg is. Wifi aan hebben staan slurpt ook aan je batterij, maar het lijkt toch minder dorstig te zijn dan zijn Bluetooth vriendje. Dankzij de wifi-ondersteuning kun je via Spotify Connect al je Spotify afspeellijsten makkelijk streamen en je smartphone gebruiken als afstandsbediening. Ook komt de speaker met Chromecast Built-In, zodat je ook je podcasts en favoriete radiostations eenvoudig kunt streamen.

Harman Kardon Omni 50+

Omni 50+ kwaliteitsgeluid

Bovenstaande features zijn allemaal wel leuk en aardig, maar je hebt natuurlijk helemaal niks aan ze als de speaker om te beginnen geen mooie klanken levert. Gelukkig is dat bij de Harman Kardon Omni 50+ niet het geval en krijg je. zoals we van Harman Kardon gewend zijn, kwaliteitsgeluid. De speaker is uitgerust met twee 90 mm woofers en twee 19 mm tweeters voor het afspelen van je favoriete nummers.

Harman Kardon Omni 50+

Geen Apple AirPlay

Helaas geldt maar al te vaak de uitdrukking “you can’t have it all” en dat is ook bij deze speaker het geval. Hoewel je van alles kunt streamen, ondersteunt het apparaat geen AirPlay. Als je gewend bent om via AirPlay te streamen, zul je dus even moeten wennen. Ook is het zo dat je een premium Spotify account nodig hebt om te streamen via Spotify Connect. Dat ligt echter aan Spotify zelf, niet aan Harman Kardon.

Hoewel de speaker dus ook wat nadelen heeft, lijken de voordelen toch wel de overhand te hebben. Jammer dat de speaker niet ook meteen Alexa heeft gekregen om je in huis te helpen met allerlei klusjes. Mocht je toevallig wel een Harman Kardon speaker willen met Amazon’s slimme assistent, kun je voor de Harman Kardon Astra gaan: een soort luxe versie van de Amazon Echo.

Reageer op artikel:
Waarom de Harman Kardon Omni 50+ (niet) een topspeaker is
Sluiten