Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Films & Series 3 september 2020

Harry en Meghan gaan verschillende shows voor Netflix maken

Harry en Meghan maken een carrière switch. Het koninklijk paleis hebben ze al een tijdje geruild voor een villa in Los Angeles.

Harry en Meghan horen niet meer bij de koninklijke familie en dus moet het koppel een andere manier vinden om brood op de plank te krijgen. Gezien Meghans achtergrond is televisie een logisch vervolg. Zij hebben nu in Netflix hun nieuwe broodheer gevonden. Ze gaan verschillende shows voor de streamingdienst maken. In sommigen komen ze zelfs zelf voor. Naar verluidt heeft Netflix er in totaal 150 miljoen dollar voorover om het tweetal aan zich te binden.

Harry en Meghan gaan aan de slag voor Netflix

“Onze focus ligt bij het maken van content dat informeert, maar ook hoop geeft,” zegt het tweetal in een statement. “Als kersverse ouders is het maken van inspiratievolle familieprogramma’s voor ons belangrijk.” Ook Netflix is natuurlijk heel erg blij dat de twee royals voor de streamingdienst kiest. Het zegt intens trots te zijn dat ze Netflix zien als hun creatieve thuis. De deal die de twee partijen sluiten is voor meerdere jaren. In die tijd gaat het tweetal, documentaires, docuseries, films, series en kinderprogramma’s maken.

Volgens Deadline zijn Harry en Meghan al bezig met verschillende projecten voor Netflix. De eerste is een innovatieve docuserie over de natuur. De andere is een animatieserie waarin inspirerende vrouwen de hoofdrol krijgen. Het is overigens niet de eerste rol van Meghan na de breuk met het Britse koningshuis. Eerder sprak ze al wat in bij een serie over olifanten voor een Disney-productie.

Weer in de spotlights

Toch is het een bijzondere stap van Meghan en Harry. De twee waren juist naar de Verenigde Staten verhuisd om van de media af te zijn. Nu ze weer midden in de spotligths staan en in Los Angeles wonen, kun je jezelf vragen in hoeverre dat is gelukt. “Onze levens, beide zelfstandig en als een koppel hebben ons de geestkracht van de mens leren te begrijpen: moed, veerkracht en de nood naar menselijke connectie. Door ons werk in verschillende gemeenschappen en hun omgevingen willen we mensen en goede doelen over de hele wereld onder de aandacht brengen. Onze focus ligt op het creëren van content die informeert maar ook hoop geeft,” laat het in het statement weten.

Reageer op artikel:
Harry en Meghan gaan verschillende shows voor Netflix maken
Sluiten