Harry Potter-acteur krijgt hoofdrol in Nederlandse oorlogsfilm

Een tijdje geleden werd er een Nederlandse Netflix film aangekondigd die bedoelt is om wereldwijd verspreidt te worden. Het betreft hier een oorlogsfilm genaamd ‘De Slag om de Schelde’. Ondanks dat de opnames van dit project al begonnen zijn blijkt nu dat er een bekende Harry Potter acteur aan de cast is toegevoegd.

Het gaat hier om Tom Felton, die bij veel mensen bekend is vanwege zijn rol als Draco Malfoy in de Harry Potter reeks. Hij blijkt een van de hoofdpersonages te gaan vertolken.

Tom Felton heeft rol in Nederlandse Netflix film

Ondanks dat nog niet precies bekend is welke rol Felton precies gaat spelen hebben wij wel enkele vermoedens. De film zal namelijk draaien om drie personages: een Nederlander die voor de Duitsers vecht, een meisje in het verzet en verdwaalde Britse piloot. Gezien de Harry Potter acteur zelf ook uit Engeland komt is de kans groot dat hij in de rol van de piloot gaat kruipen.

Tom Felton Harry Potter
Tom Felton als Draco Malfoy in Harry Potter and the Deathly Hallows | Bron: Warner Bros. Pictures

De Slag om de Schelde zal verder rollen hebben voor Jamie Flatters, Gijs Blom en Susan Radder. De film zal (ondanks dat het een Netflix productie is) op 26 november 2020 naar de Nederlandse bioscoop komen. Het project wordt geregisseerd door Matthijs van Heijningen jr., die eerder een prequel op The Thing maakte.

Achter de schermen bij Harry Potter

Felton kwam onlangs nog in het nieuws omdat hij via Instagram enkele nog nooit eerder verschenen beelden deelde die tijdens de opnames van de eerste Harry Potter film gemaakt zijn. Mocht jij hierin geïnteresseerd zijn, dan kun je ze hier bekijken.

Naast Felton is er nog een andere Harry Potter acteur die aan een groots project mee gaat doen, namelijk Robert Pattinson, ook wel bekend van de Twilight franchise. Hij gaat in de rol kruipen van Batman voor de nieuwe film rondom deze gemaskerde superheld.

Reageer op artikel:
Harry Potter-acteur krijgt hoofdrol in Nederlandse oorlogsfilm
Sluiten