Eerste trailer van smartphone-game Harry Potter: Hogwarts Magic is magisch

Deze is voor alle Potterheads (en alle andere Harry Potter-fans die niet zo genoemd willen worden): de trailer van Harry Potter: Hogwarts Mystery staat online! Dit is dé Harry Potter-game die je op je smartphone kunt (en wilt) gaan spelen.

Harry Potter: Hogwarts Mystery teaser

In december kondigden we al aan dat het dit jaar mogelijk is om een officiële Harry Potter-game op je smartphone te spelen. In de game, die wordt ontwikkeld door Warner Bros, is het mogelijk om je eigen karakter te creëren en te ervaren hoe het is om naar Hogwarts te gaan. Een game die de echte fans, en andere nieuwschierigen, zeker willen uitproberen.

Harry Potter: Hogwarts Mystery zal deze lente verschijnen. De game begint met de jaren waarin Harry zelf nog niet op de school zat, maar al wel geboren was. De game volgt een verhaallijn, maar er is een twist: jij bent zelf het middelpunt van deze verhaallijn. In het spel ga je dus echt naar Hogwarts, in plaats dat je een personage speelt die naar de tovernaarschool gaat.

Een magisch spel in the making

In het spel kun je een eigen student creëren en je eigen huisdier uitkiezen (ga je voor een kat, uit, pad of rat?). Als je bent uitgenodigd voor de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry word je door de sorteerhoed in een van de vier houses geplaatst. Wanneer je verder komt in de schooljaren, groeit je karakter ook op. Je kunt zo steeds meer customizen, wat een belangrijk onderdeel lijkt in het spel.

Er is verder nog maar weinig informatie vrijgegeven over de game. Als we naar de trailer kijken, dan lijkt het er op dat de schoolervaring een belangrijk onderdeel is van het spel. Dit is iets dat in het echte verhaal van Harry Potter ook heel tof is.

Alles lijkt aanwezig te zijn: lessen van leraren die je wel herkent, groepjes vrienden (en vijanden) in de gangen die met elkaar aan het kletsen zijn, steeds meer mogelijkheden voor het uitvoeren van magische trucjes en duelleren met andere tovenaars. Zelfs de muziek van de trailer is spot on. We missen alleen nog wel een hint naar Zwerkbal, maar we verwachten dit zeker ook in de game terug te zien.

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Harry Potter: Hogwarts Mystery zal naar verwachting voor juni beschikbaar zijn voor Android en iOS. Tot nu toe moeten we het met de informatie op de officiële website, en deze trailer doen. Benieuwd naar meer informatie over deze game, of andere games? Houd dan onze gaming-pagina in de gaten.

Reageer op artikel:
Eerste trailer van smartphone-game Harry Potter: Hogwarts Magic is magisch
Sluiten