Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Gaming 13 december 2017

Met de nieuwe mobiele game van Harry Potter kun je eindelijk studeren aan Hogwarts

Potterheads en andere Harry Potter-fans die niet zo genoemd willen worden opgelet: Hogwarts komt naar je smartphone! Warner Bros werkt aan een officiële mobiele Harry Potter-game die volgend jaar uit zal komen.

Waan je in de wereld van Harry Potter, op je smartphone

Door de jaren heen zijn er talloze Harry Potter-games uitgebracht. Aan dit lijstje wordt nu en wel heel bijzondere toegevoegd, die naar verwachting, hoge ogen zal gooien bij de Harry Potter-fans onder ons.

Vanaf volgend jaar is het mogelijk om je eigen karakter te creëren en te ervaren hoe het is om naar Hogwarts te gaan. Oke, niet echt, maar in een virtuele wereld op je smartphone! In het spel ‘Harry Potter: Hogwarts Mystery‘ kun je als een tovenaar of heks de schooljaren meemaken, net als Harry en de rest van zijn vrienden dat doen.

Je kunt bijvoorbeeld meedoen met een lesje Defence Against the Dark Arts of Potions. Je docenten zijn uiteraard bekende Hogwards-toppers als Professor Sprout, McGonagall, Hagrid en Flitwick.

Harry Potter

Een van velen, maar toch uniek in zijn soort

De Harry Potter-game uit 2001 is misschien op dit moment wat achterhaald (al blijft het een stukje nostalgie), maar er zijn genoeg andere games over de tovenaar op de markt. Dit is echter het eerste spel dat uit komt met de goedkeuring van Warner Bros, het bedrijf de razend populaire filmreeks. Het spel zal uitkomen onder het Portkey Games label van het bedrijf. Dit label is toegewijd aan de games die zijn geïnspireerd op de magische wereld van J.K. Rowling.

De game is het product van de enorme vraag van de fans naar een mooie en goed uitziende game, die te spelen is op je smartphone. Aangezien de echte fans van Harry Potter de boeken en films van achteren naar voren kennen is er een goede taak aan de ontwerpers van het spel weggelegd om alles perfect te maken. En omdat deze game ook door Warner Bros zal worden goedgekeurd, verwachten wij een magischer dan magische game.

Harry Potter

‘Harry Potter: Hogwarts Mystery’ zal volgend jaar te downloaden zin in de App Store, Google Play en de Amazon Appstore. De precieze datum laat nog even op zich wachten. Wellicht kun je daarvoor deze Harry Potter-game van Niantic, die is gebaseerd op het idee van Pokémon Go, al eens uitproberen.

Reageer op artikel:
Met de nieuwe mobiele game van Harry Potter kun je eindelijk studeren aan Hogwarts
Sluiten