Tover Harry Potter: Magic Awakened alsnog op je iPhone of Android

Games Jeroen Kraak 4 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Het is een van de grootste teleurstellingen van dit jaar voor Nederlandse en Belgische Harry Potter-fans. De gratis mobiele game Harry Potter: Magic Awakened werd wereldwijd gelanceerd, behalve in Nederland en België. Er is toch een manier hoe je deze gewoon kunt spelen.

Games voor iPhone en Android zijn vaak ‘meh’. Toch zijn er best wel een aantal die het zeker waard zijn om te spelen. Harry Potter: Magic Awakened is daar zeker één van. De game is gemaakt door dezelfde studio als die van Hogwarts Legacy, maar speelbaar is hij voor Nederlandse gamers niet.

Waarom Harry Potter: Magic Awakened niet in Nederland en België is

Waarom dat precies zo is, daar doet Warner Bros. Games geen uitspraken over. En dat komt waarschijnlijk door dit gevoelige punt: lootboxes. In dit gratis spel voor Android en iPhone zitten er een aantal, maar ze beïnvloeden de game niet te veel.

Nederland en België willen dit fenomeen aan banden leggen, maar toch gaat dat niet zo makkelijk. Zo wilde de Nederlandse Kansspelautoriteit FIFA Ultimate Team laten stoppen, omdat dit een kansspel zou zijn. Hoewel maker EA eerder door de rechtbank in Den Haag een dwangsom werd opgelegd, werd dit uiteindelijk ingetrokken door de Raad van State.

Hoewel lootboxes tot nu toe nog lijken te kunnen door de uitspraak van de Raad van State, lijken de makers van Harry Potter: Magic Awakened geen enkel risico te willen nemen en brengen ze de game nog niet uit.

Natuurlijk is het mogelijk om dit spelelement uit de game te halen, maar het is logisch voor Warner Bros. Games om dit niet te doen. Het is namelijk het verdienmodel van de game, aangezien deze gratis is. Het hele systeem aanpassen kost natuurlijk ook geld.

Zo speel je Harry Potter: Magic Awakened tóch

Desondanks is het toch mogelijk om de game te spelen. Hiervoor moet je echter wel een hele omweg nemen, maar voor de echte Harry Potter-fan is dat natuurlijk geen probleem. Die tovert op deze manier gewoon het spel op zijn iPhone of Android.

Om Harry Potter: Magic Awakened te spelen moet je de locatie van de Google Play Store voor Android of de App Store voor iPhone veranderen. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Veranderen locatie Google Play Store voor Android

Als je een Android-telefoon hebt, moet je de volgende stappen ondernemen om Harry Potter: Magic Awakened te spelen.

  1. Installeer een VPN en zet deze op het land waarvan jij de Play Store wil gebruiken.
  2. Tik op het hamburgermenu en vervolgens op “account”.
  3. Klik op “Landen en profielen” en wijzig daar je land. Het handigst is om te kiezen voor een EU- of EER-land, zoals Duitsland of Frankrijk, waar de game wel beschikbaar is.
  4. Voeg een betaalmethode toe en vervolgens kun je gebruikmaken van de Play Store uit dat land.

Heb je dat eenmaal gedaan, dan kun je voortaan switchen tussen Nederland en het andere land in je Google-account. Houd er wel rekening mee dat je maar één keer per jaar jouw land kunt veranderen.

Gratis opvolger Hogwarts Legacy is nu uit op iPhone en Android
Terug naar Hogwarts. (Afbeelding: Netease)

Op een Android is het daarnaast mogelijk om een zogenaamde APK-file te downloaden van Harry Potter: Magic Awakened om deze alsnog op je telefoon te zetten. Toch is dit wel een risico, aangezien je goed moet checken of deze daadwerkelijk van de game zelf is, of dat mensen met kwade bedoelingen deze hebben gemaakt om jouw gegevens buit te maken.

Veranderen van locatie van de App Store voor iPhone

Als je Harry Potter: Magic Awakened wil spelen op je iPhone, dan moet je iets andere stappen ondernemen dan op een Android-toestel. Wij leggen je hieronder de stappen uit.

  1. Maak een nieuwe Apple ID aan in een regio waar Harry Potter: Magic Awakened wel beschikbaar is.
  2. Stel vervolgens je VPN in, zodat het lijkt alsof je je in dat land bevindt.
  3. Wijzig je locatie via Instellingen > Algemeen > Taal en regio > Regio.

Als je nu de App Store opent met je andere Apple ID, krijg je andere apps te zien. Dit is een minder ingrijpende oplossing dan de locatie van je eigen Apple ID te veranderen.

Harry Potter: Magic Awakened
Wordt een echte tovenaar, (Afbeelding: Warner Bros. Games)

Toch zijn er zaken waar je op moet letten. Sommige apps uit ons land zijn niet in andere landen beschikbaar, doordat de politiek ze bijvoorbeeld verboden heeft. Daarnaast hanteren sommige apps een zogenaamde 90-dagen lockout, waardoor je ze niet kunt gebruiken.

PlayStation 5 heeft een speciale truc waarmee je verder komt in je game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen