Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 20 feb 2018

Nieuwe Harry Potter LED-toverstaffen laten je magisch lasergamen

De Amerikaanse speelgoedmaker JAKKS Pacific gaat in het najaar veel Harry Potter fans heel blij maken met een set aan next level toverstaffen uit de populaire boeken en films om zelf aan de slag te gaan met toverspreuken. Waan je een echte Hogwarts student en zwaai erop los met je toverstaf om al je vijanden uit te schakelen. Uiteraard kun je niet daadwerkelijk mensen betoveren, maar wie weet dat je toch stiekem echte tover skills ontwikkelt.

Oefenen met elf spreuken

Je kunt kiezen voor de toverstaf van Harry zelf of voor die van Dumbledore of Voldemort. Er zijn elf toverspreuken die je met je staf kunt uitvoeren en via een bewegingssensor in de toverstaf wordt in de gaten gehouden of je de bijbehorende bewegingen wel goed uitvoert. Om het extra realistisch te maken zijn de toverstaffen uitgerust met vijf LED lampjes in de handel en verschillende geluidseffecten.

Harry Potter toverstaf

Drie toverstaf battles

Hoewel het al een grote stap vooruit is op een Harry Potter toverstaf die gewoon een stuk plastic is, bedacht JAKKS dat de staffen toch nog meer te bieden moesten hebben dan alleen spreuken leren. Gelukkig maar, wat het speelgoed wordt een stuk leuker doordat je ook tegen elkaar je magische krachten kunt laten botvieren. Er zijn drie verschillende spelletjes, die je tegen vriend en vijand kunt spelen. Bij Spell Practice moet je zo snel mogelijk de juiste toverspreuk uitvoeren. Bij DumbleDore’s Army zwaai je allebei tegelijkertijd met je staf en hoop je dat jouw toverspreuk die van je vijand verslaat. Dan is er nog Wizard Tag, wat een soort magische versie is van lasertag. Genoeg reden dus om over een paar maanden je eigen toverstaf te bemachten. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor zo’n 20 euro zou je je al bij Hogwarts kunnen aansluiten.

Harry Potter Toverstaf

Helaas lijken er geen nieuwe Harry Potter films meer uit te komen, maar gelukkig zijn er een heleboel fans die toch meer willen zien en het heft in eigen handen nemen. Als Harry Potter fan moet je absoluut op Youtube Voldemort: Origins of the Heir bekijken. In deze fanmade film kom je achter het verhaal van Voldemort en we moeten zeggen dat ze het behoorlijk goed hebben gedaan.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Nieuwe Harry Potter LED-toverstaffen laten je magisch lasergamen
Sluiten