Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Na Harry Potter krijgt ook deze iconische franchise een televisieserie

Moet je echt aan een goede filmreeks komen en die ombouwen tot serie? Dat is de vraag die nu in Hollywood speelt. Na Harry Potter krijgt nu een andere filmreeks een eigen serie.

Er is natuurlijk helemaal niets mis als er van een film een serie wordt gemaakt. Neem bijvoorbeeld de Star Wars-content op Disney+ die echt een aanvulling is op de films. Dat heeft echt een reden: het is compleet nieuw. Bij een filmreeks als Harry Potter is dat echter anders.

Deze filmstudio gaat Harry Potter achterna

Deze maand kondigde Warner Bros. aan om een Harry Potter-serie te maken. Deze serie bestaat echter niet uit nieuwe content, maar uit de input van de films, een zogenaamde reboot, dus. Nu gebeurt hetzelfde met een andere grote filmfranchise.

Filmstudio Lionsgate wil namelijk een serie maken van Twilight. Ook hierbij gaat het niet om compleet nieuwe verhalen, maar om een reboot van de films in serievorm. Hiermee gaat de studio dezelfde kant op als Warner Bros. met Harry Potter.

Volgens The Hollywood Reporter is Lionsgate TV nog in de beginfase van de ontwikkeling van de serie. Het bedrijf heeft daarom nog geen namen aangekondigd van de mensen die eraan werken. Het is echter wel aannemelijk dat schrijfster van de boeken, Stephany Meyer, bij het project betrokken is. Daarnaast worden ook de namen van Wyck Godfrey en Erik Feig genoemd. Zij produceerden de films.

Twilight volgt een nieuwe trend in Hollywood

Zoals gezegd lijkt het rebooten van grote films in serievorm een nieuwe trend te worden in Hollywood. Het bekendste voorbeeld is nu de Harry Potter-serie die op HBO Max moet verschijnen. En dat is zeker niet de enige streamingdienst die dit doet. Eerder kondigde Disney+ al aan dat het is met een serie over Percy Jackson.

Zoals gezegd bevindt de Twilight-serie zich nog in de beginfase. Wanneer en waar de serie te zien zal zijn, is nog onbekend.

5 Harry Potter-series waar we wél op zitten te wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!