Harry Potter voorgelezen krijgen door Harry Potter zelf? Het kan op Spotify!

Kan je geen genoeg krijgen van de Harry Potter boeken en ben je in het bezit van een Spotify-account? Dan is dit hét artikel die ervoor gaat zorgen dat je een heerlijke dag hebt! Daniel Radcliffe, de man die Harry Potter speelt in de films, leest op de streamingdienst namelijk de boeken aan je voor.

Het mooie van alles is: hij is niet de enige beroemdheid die het fantastische verhaal van schrijfster J.K. Rowling aan je voorleest. Ook David Beckham en Stephen Fry komen voorbij!

Harry Potter op Spotify

De Wizarding World van schrijfster J.K.Rowling breidt uit. De Harry Potter boeken worden, in tijden van het coronavirus, op zoveel mogelijk plekken beschikbaar gesteld. Het initiatief is om kinderen, ouders en verzorgers gratis kennis te laten maken met de boeken. Maar ook voor de fans onder ons valt er veel te halen uit de samenwerking met Spotify.

Het eerste boek uit de serie, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, is namelijk te beluisteren op Spotify. Daar zal iedere week namelijk een hoofdstuk verschijnen in de vorm van een luisterboek. En niet zomaar eentje. Iedere week wordt er een hoofdstuk voorgelezen uit de boeken door een bekend persoon. Een initiatief dat wordt afgetrapt door niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Harry Potter Spotify
Harry Potter (Afbeelding: Spotify)

De acteur vertolkte de rol van Harry Potter in de gehele filmreeks en is dus eigenlijk hét gezicht van de franchise te noemen. Om de toffe actie af te trappen leest Radcliffe als eerste een hoofdstuk van het boek voor. Deze aflevering is nu te beluisteren via Spotify.

Bekende gezichten lezen voor

Naast Daniel Radcliffe gaan er nog meer bekende mensen een hoofdstuk voorlezen uit het eerste boek. Elk persoon leest één hoofdstuk voor, wat betekent dat we de komende zeventien weken gebakken zitten. Ook kunnen we dus een hoop bekende bekkies verwachten en volgens Spotify zelf zitten er een aantal grote verrassingen tussen.

Uiteraard blijven er aardig wat namen een verrassing, maar naast Daniel Radcliffe worden ook Stephen Fry en David Beckham verwacht de komende weken. Ook Dakota Fanning, Claudia Kim en Noma Dumezweni zullen een hoofdstuk voorlezen.

De audio-variant is iedere week te vinden op Spotify, maar er verschijnt iedere week ook een video van de voorlees-sessie. Deze video’s zijn op de website van Harry Potter at Home te vinden.

Reageer op artikel:
Harry Potter voorgelezen krijgen door Harry Potter zelf? Het kan op Spotify!
Sluiten