Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 22 jun 2019

Harry Potter: Wizards Unite nu beschikbaar in Nederland

De laatste tijd werden Harry Potters behoorlijk op de proef gesteld met het wachten op de augmented reality game Harry Potter: Wizards Unite. Een paar dagen geleden was hij namelijk al beschikbaar in Amerika en Engeland, maar het wachten is nu voor de Nederlandse gebruikers ook eindelijk voorbij. 

Harry Potter: Wizards Unite voor iOS en Android

Het spel was al iets eerder voor iOS gebruikers beschikbaar in de App Store, maar is nu ook in Google’s Play Store te vinden voor Android gebruikers. Helaas doen echter niet alle toestellen mee aan het festijn. Om Wizards Unite in iOS te kunnen spelen heb je wel minimaal een iPhone 5s nodig en als je hem op je iPad wilt spelen, moet dat een iPad Air of nieuwer zijn. Ook moet je device minimaal draaien op iOS 10.0. Android gebruikers hebben aan de andere kant Android 5.0 of hoger nodig.

Harry Potter: Wizards Unite

Rondlopen in de tovenaarswereld

Het spel draait uiteraard om de magische Harry Potter wereld en kun je zien als een soort Pokémon Go. Het is dan ook de bedoeling dat je op pad gaat op zoek naar magische beesten en objecten. Op de kaart kun je zien waar de zogenaamde Foundables zich bevinden en wanneer je daar in de echte wereld aankomt, zie je in augmented reality allerlei magische 3D objecten. Je moet uiteraard wel wat moeite doen om de Foundables te bemachtigen (ja nog meer dan daadwerkelijk de straat op gaan). Ze worden namelijk omringd door magie, die je eerst met toverspreuken moet zien te verbreken. Vervolgens kun je de Foundables veilig terug brengen naar de tovenaarswereld, zodat de dreuzels ze niet spotten.

Harry Potter

Iets anders waar Harry Potter fans blij over kunnen zijn (of misschien juist niet) is het feit dat er deze maand vier nieuwe boeken uit zijn gebracht. Ze zijn te bemachtigen als ebooks via amazon.

Reageer op artikel:
Harry Potter: Wizards Unite nu beschikbaar in Nederland
Sluiten