Harry Potter: Wizards Unite krijgt handige Pokémon Go-functie

Op het gebied van AR en gaming zijn er momenteel twee interessante games. Ten eerste heb je natuurlijk Pokémon Go, welke nog altijd de marktleider is en flink wordt gespeeld. Gisteravond nog fietste ik met 19 man door de wijken heen om verschillende Raids te doen. Mocht je iets anders willen, dan is Harry Potter: Wizards Unite een redelijk alternatief. Het is gemaakt door dezelfde ontwikkelaar als Pokémon Go en dan is het ook niet gek dat deze game nu een functie krijgt die al een tijdje in Pokémon Go beschikbaar is.

Harry Potter: Wizards Unite krijgt Pokémon Go-functie

Het gaat om Adventure Sync, welke naast Pokémon Go straks dus ook beschikbaar is in Harry Potter: Wizards Unite. Met deze functie kun je er voor zorgen dat de game registreert hoeveel beweging je hebt zonder dat je de app open hoeft te hebben. Het voordeel daarvan is dat je bepaalde voordelen krijgt zonder dat je constant met de game bezig hoeft te zijn. De game maakt dan gebruik van Google Fit voor Android-gebruikers of Health voor iOS-gebruikers om op die manier te meten hoeveel afstand iemand al lopend heeft afgelegd. En dat wordt dan weer in de game meegenomen om bijvoorbeeld Portmanteaus vrij te spelen.

Ook kan dit een extra motivatie zijn om te gaan sporten. Niet alleen werk je dan aan jezelf, maar ook aan de verschillende dingen die je in de game voor elkaar wilt krijgen. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap en heb je wellicht de motivatie om net wat langer door te gaan om op die manier extra dingen vrij te spelen. Wil je meer lezen over de game? Neem dan hier een kijkje.

Reageer op artikel:
Harry Potter: Wizards Unite krijgt handige Pokémon Go-functie
Sluiten