Gaming 15 nov 2018 Noah Korevaar

Fascinerende Harry Potter: Wizards Unite trailer van makers Pokémon Go

We hebben het liever niet over de mobiele Harry Potter game die onlangs uitkwam. Micro-transacties, achterhaalde graphics… Brrr. Vrees echter niet, want de ultieme Harry Potter game voor je smartphone komt er nog aan. De makers van Pokémon Go werken namelijk aan Harry Potter: Wizards Unite.

Harry Potter: Wizards Unite

De game is uitgesteld naar 2019, maar gelukkig worden fans zoetgehouden met een trailer. De augmented reality game wordt ontwikkeld door Niantic, de studio die al enkele jaren keihard scoort met Pokémon Go. Dat is nog steeds één van de grootste cash cows in de industrie.

Nu de grootste problemen in die game zijn opgelost, is het tijd voor de volgende knaller. Dat moet dus Harry Potter: Wizards Unite gaan worden. De nieuwe game van Niantic maakt ook gebruik van augmented reality, waardoor de magische wereld van J.K. Rowling naar onze wereld komt.

Helaas verklapt de trailer vrij weinig. De video begint met een Gouden Snaai (Golden Snitch) die door een steegje vliegt, in de buurt van straten vol nietsvermoedende Dreuzels. Alles loopt echter in het honderd wanneer een beveiligingscamera de gouden rakker op beeld vangt.

Een heks verschijnt in beeld en hangt een poster op die waarschuwt dat de magische wereld op het punt staat om onthuld te worden. Ze roept degenen die kunnen toveren op om samen hun verborgen wereld te beschermen. En wie leven in de wereld van Dreuzels maar hebben wel magie? Precies, de spelers van Harry Potter: Wizards Unite.

Het vangen van de Snaai doet denken aan bepaalde elementen uit Pokémon Go, maar verder is het maar de vraag hoe de game in elkaar gaat steken. We hopen niet op een slappe kopie van Ingress en Pokémon Go, maar augmented reality is zeker met het locatie-gedreven element van Niantic nou eenmaal niet super flexibel. Volgend jaar horen en ontdekken we meer!

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fascinerende Harry Potter: Wizards Unite trailer van makers Pokémon Go
Sluiten