Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 17 jan 2018

Nieuwe Hasselblad schiet 400-megapixelsfoto’s ?

Je hebt camera’s en je hebt Hasselblads. De spectaculaire camera’s zijn helaas niet voor iedereen weggelegd, maar de professional moet blij worden van het nieuwe model. De Hasselblad H6D-400c MS kan 400-megapixelfoto’s maken.

Hasselblad H6D-400c MS voor in de studio

Verwacht niet met de H6D-400c MS de straat op te gaan. Daar is de middenformaatcamera niet voor bedoeld. Deze camera neem je mee naar de studio om ontwerpen vast te leggen die niet bewegen. Of reproductiewerk, dat kan ook. De nieuwe Hasselblad beschikt overigens niet over een 400-megapixelsensor, maar een 100-megapixelsensor.

Hasselblad Multishot

Een multi-shottechniek zorgt voor de upgrade naar 400-megapixels. Dit komt doordat er zes opnames worden gemaakt. Bij de eerste vier opnames verschuift de sensor steeds één pixel. De twee opnames die volgen wordt een er een halve pixel verschoven. De eerste vier zorgen voor de vastlegging van de volledige kleurinformatie. Daarna wordt de resolutie omhoog geschroefd tot 23.200 x 17.400 pixels. Je snapt dat de bestandsgrootte van 2,4GB hiermee ook door het dak gaat.

hasselblad

De Hasselblad H6D-400c MS hoef je overigens niet altijd in de Multishot-modus te gebruiken. Met de normale stand krijg je 100-megapixelfoto’s tot je beschikking. Ook niet mis!

Verder beschikt de camera over een 3-inch touchscreen, kun je 4K-video’s in RAW-videoformaat schieten en kun je ‘m via Wifi verbinden. Ideaal om beelden direct naar je smartphone te verzenden. Zoals wij al zeiden: de camera is voor professionals en kost de body 39.999 euro excl. BTW. Huren kan vanaf 400 euro per dag. Geef ons maar een goedkopere Hasselblad ?.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Hasselblad schiet 400-megapixelsfoto’s ?
Sluiten