Hatsekidee! Amerikaanse fotograaf steunt het homohuwelijk als een echte baas!

Het homohuwelijk werd vorige week toegestaan door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat is wat ons betreft een érg goede zaak – hoewel het wel weer een beetje typisch is dat Amerika net doet alsof ze het homohuwelijk hebben bedácht! Maar ja, laten we het maar op de feestvreugde schuiven.

Door alle juichverhalen en regenboogprofielfoto’s op Facebook zou je het bijna vergeten, maar niet iedereen is blij dat homoseksuelen in het huwelijksbootje kunnen stappen. Sommige mensen vinden dat hun eigen trouwerij ‘minder waard wordt’, ofzo. Het zal wel!

Fotograaf geeft haters een koekje van eigen deeg

De Amerikaanse fotograaf Clinton Lee kreeg te maken met zo’n stel. Zijn bedrijfje Brentwood Photography postte deze foto online, om het homohuwelijk te vieren.

Al snel trok een andere klant aan de bel! Zij wilde niet meer dat Lee hun bruiloft fotografeerde, en vroeg de borg terug. Het stel wilde niet dat hun geld ‘naar bedrijven ging die het homohuwelijk steunen’. Nou ja, zeg!

Lee koos als een ware pro voor de tegenaanval! Hij gaf aan de bruiloft zelf ook niet meer te willen fotograferen, omdat hij vindt dat iedereen moet kunnen trouwen. Naar de borg kon de klaagster fluiten: die doneert Clinton Lee aan de stichting Gay and Lesbian Advocates and Defenders (GLAD).

Zo betalen tegenstanders van het homohuwelijk indirect een stichting voor homorechten. Een mooi koekje van eigen deeg!

Reageer op artikel:
Hatsekidee! Amerikaanse fotograaf steunt het homohuwelijk als een echte baas!
Sluiten