iPhone als eyephone: deze app laat je je smartphone besturen met je ogen

De eye-tracking‘ technologie die Samsung een aantal jaren geleden introduceerde is nooit echt aangeslagen. Destijds werd dit in de Galaxy smartphones verwerkt, maar de populariteit sloeg nooit echt aan bij app-makers en gebruikers van de smartphones. Toch blijken er toffe toepassingen te zijn van deze technologie voor iPhone- en iOS-gebruikers. Dit lieten developers van Hawkeye Labs zien in een recente video.

Bestuur je iPhone met je ogen

Dat de eye-tracking technologie nooit echt is aangeslagen wil niet zeggen dat er geen handige toepassingen voor zijn. Dat hebben developers van Hawkeye Labs recent gedemonstreerd in een video van hun Hawkeye Access app. In die video is te zien hoe iOS gebruikers hun iOS-apparaat kunnen besturen met niks meer dan hun ogen. En een beetje mimiek natuurlijk. Handjes op de rug dus!

In de video is te zien dat de technologie, die gebruik maakt van de TrueDepth camera van Apple, het mogelijk maakt om volledig hands-free het internet te browsen. Daarnaast kun is het ook mogelijk om naar een volgende of vorige pagina te gaan, of om terug te keren naar het homescreen van je iPhone. Dit klinkt als een leuk speeltje om eens te proberen. Maar naast de fun kan deze ook heel handig zijn voor mensen met een lichamelijke beperking die het onmogelijk of moeilijker maakt om hun apparaat handmatig te besturen.

Een glimlach en knipoog, en je smartphone luistert

Naast het alleen browsen op een webpagina is het ook mogelijk om iets te selecteren en om bijvoorbeeld op een link te klikken. Hiervoor hoeft de gebruiker alleen maar te glimlachen naar zijn iPhone, of deze een overdreven knipoog geven. Wij zouden altijd voor de laatste gaan. Benieuwd hoe de technologie er uit ziet in werking? Check dan de korte demovideo hier onder.

Download Hawkeye Access op je iOS apparaat

Een kortere demovideo van deze techniek stond vorig jaar oktober al online. Toen genereerde hij al aardig wat buzz. Maar tegenwoordig is de techniek zo ver doorontwikkeld dat hij ook door derden gebruikt kan worden om eye-tracking tests uit te voeren. Zo kan ook voor andere apps worden onderzocht hoe gebruikers deze gebruiken.

De software kan nu gedownload worden in de App Store. Alleen om de software te kunnen gebruiken heb je wel een nieuwere iPhone nodig die is voorzien van een TrueDepth camera.

Reageer op artikel:
iPhone als eyephone: deze app laat je je smartphone besturen met je ogen
Sluiten